Foto: LETA
Fantastisku uzvaru 2012.gada pasaules hokeja čempionātā piektdien izcīnīja Krievijas izlase, kas, pateicoties sava līdera Jevgeņija Malkina "hat trick", ar 7:3 (1:2, 2:1, 4:0) pieveica mājinieci Zviedriju.

Tādējādi Krievijas izlase, visticamāk, sev nodrošināja uzvaru Stokholmas grupā, bet zviedri, visticamāk, paliks otrie. Abām komandām pirms šīs spēles nebija zaudējumi.

Vēl otrā perioda vidū Krievija zaudēja ar 1:3, bet lauza spēles gaitu un jau trešā perioda vidū bija vadībā ar 6:3.

Fantastisku maču aizvadīja Malkins, kurš ne tikai guva trīs vārtus, bet izdarīja vēl arī divas rezultatīvas piespēles. Vēl vārtus Krievijai guva Aleksandrs Popovs, Aleksejs Jemeļins, Aleksandrs Perežogins un Denbiss Denisovs. Zviedriem vārtus guva Ēriks Karlsons, Henrīks Zeterbergs un Jūhans Francens.

Lai gan spēles beigās nospiedošs pārsvars rezultātā bija Krievijai, Stokholmas grupas līderu duelis izvērtās ļoti saspringts. Komandas vairāk domāja par uzbrukumu un vārtu gūšanu, ko raksturo arī izdarīto metienu skaits - 46:36 Zviedrijas labā.

Ik pa laikam komandu starpā uzplaiksnīja asumi, bet ar sevišķu rupjību trešā perioda sākumā izcēlās Dmitrijs Kaļiņins. Pēc vienas no epizodēm pie Krievijas vārtiem Kaļiņins ar nūju sejā iebrauca Francenam, kurš ar asiņojošu degunu atstāja laukumu un vairs neatgriezās. Savukārt Kaļiņins par rupjību saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, un visticamāk, saņems arī vairāku spēļu diskvalifikāciju.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='krievija'; $t2='zviedrija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!