Foto: AP/Scanpix
ASV hokeja izlase papildinājusi sastāvu pirms gaidāmā pasaules čempionāta un tajā tagad atlikušas trīs brīvas vietas, vēsta ASV hokeja mājaslapa internetā.

Otrdien ASV izlases sastāvā iekļauti uzbrucējs Džastins Ebdelkeiders un aizsargs Denijs Dekeijsers no Detroitas "Red Wings". Ebdelkeiders otro reizi spēlēs valstsvienībā pasaules čempionātā, pirms diviem gadiem viņš astoņās spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt Dekejseram tā būs debija ASV izlases rindās.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šajā sezonā regulārajā čempionātā Ebdelkeiders 70 spēlēs guva 10 vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā piecās spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Dekejsers regulārajā sezonā 65 spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja 19 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā piecās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika.

Tagad ASV izlasē no 25 spēlētājiem ir zināmi 22 - 13 uzbrucēji, astoņi aizsargi un viens vārtsargs. Visticamāk, ka divas vietas vēl aizņems vārtsargi, bet par pēdējo vakanci lems treneri.

ASV izlase priekšsacīkstēs spēlēs B grupā, kurā ir arī Latvija. Amerikāņu spēle pret Latviju risināsies 15.maijā pulksten 16:45 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!