Foto: AFP/Scanpix
Panākumu 2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē sestdien izcīnīja ASV valstsvienība, kas ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) apspēlēja Francijas izlasi.

ASV un Francijas izlašu mačs iesākās ar asu franču spēli, tomēr pārsvaru ātri pārņēma amerikāņi, astotajā minūtē izvirzoties vadībā. Francijai neizdevās izmest ripu no zonas un Stīvens Džionta pielaboja Meta Karla metienu. Trešdaļas noslēgumā Bobijs Batlers pēc skaistas saspēles panāca 2:0 amerikāņu labā.

Otrajā periodā ASV izlase 15 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus, un lielajā vairākumā Francijai izdevās vienus vārtus atspēlēt. Kevins Ekvefvils saņēma piespēli un nekavējoties raidīja ripu pretinieku vārtos. Mača turpinājumā ripa trešo reizi lidoja Francijas vārtos, tomēr tiesnesis vārtu guvumu neieskaitīja, jo brīdi iepriekš tika izgrūsti vārti.


Mača noslēdzošajā trešdaļā Pols Ščastnijs atjaunoja ASV komandai divu vārtu pārsvaru, bet vairākumā Deivids Moss ar tālu metienu panāca rezultātu 4:1. Francijai gan izdevās vienus vārtus atspēlēt, kad Joriks Teijē bija precīzs no tuvas distances. Mača izskaņā Francija mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts nemainījās.

ASV izlase ar 12 punktiem piecās spēlēs izvirzījās Helsinku grupas līderpozīcijā un par punktu apsteidz Somiju. Krievija ar deviņiem punktiem ieņem trešo vietu, bet par diviem punktiem mazāk piecās cīņās ir slovākiem. Francija ar sešiem punktiem piecās spēlēs ir piektā, Austrijas kontā pieci punkti piecos mačos, bet Vācija un Latvija četrās cīņās iekrājušas attiecīgi četrus un trīs punktus.

$d_id=91; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!