Foto: Reuters/Scanpix

Austrijas hokeja izlasei, kas ir Latvijas pretiniece pasaules čempionātā augstākajā divīzijā priekšsacīkstēs, sacensībās Prāgā palīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Mihaels Rafls, vēsta IIHF.

"Flyers" ir zaudējuši cerības spēlēt Stenlija kausā, tāpēc Rafls pēc NHL regulārās sezonas beigām būs brīvs. Austrijas hokeja vadība no Rafla dabūjusi apstiprinājumu, ka hokejists uzreiz pēc sezonas beigām Ziemeļamerikā dosies uz Eiropu. Austrija pēdējos gados regulāri "ceļojusi" no augstākās divīzijas uz pirmo un atpakaļ, tāpēc austrieši cer šogad Prāgā beidzot lauzt šo nepatīkamo tradīciju.

Rafls aizvada savu otro sezonu pasaules spēcīgākajā līgā. 65 spēlēs šajā sezonā austriešu uzbrucējs guvis 21 vārtu un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles. Rafls savai valstsvienībai palīdzējis 2009., 2011. un 2013.pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Lai gan austrieši cer saglabāt vietu augstākajā divīzijā, Prāgā komandai nāksies iztikt bez vairākiem iepriekšējo sezonu līderiem. Savainojuma dēļ nespēlēs Austrijas izlases kapteinis Tomass Kohs, traumas joprojām ārstē Štefans Ulmers, Štefans Geiers, Benjamins Petriks un Fabio Hofers, bet Daniela Oberkoflera dalība ir zem jautājuma zīmes. Tikmēr vēl viens Austrijas izlases "simbols" Matiass Iberers nolēmis kārt slidas vadzī un nespēlēs pasaules čempionātā.

Austrijas izlases vadība 25 spēlētājus, kas piedalīsies pasaules čempionātā, paziņos 30.aprīlī. Paredzams, ka austrieši aizpildīs visas pieteikuma vietas jau čempionāta sākumā un nerezervēs dažas vietas Ziemeļamerikā spēlējošiem, cerot, ka viņu pārstāvētās vienības izstāsies no Stenlija kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!