Foto: F64
Austrijas hokeja izlases vārtsargs Bernhards Štarkbaums rēķinājies, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta spēlē trešajā periodā darīs visu iespējamo, lai atspēlētos.

Kā ziņots, otrdien notikušajā mačā Latvijas izlase piekāpās Austrijai ar rezultātu 3:6, ciešot trešo neveiksmi trijās turnīra spēlēs.

"Svarīgi bija turēties pie spēles plāna, un to arī darījām, tāpēc izdevās izcīnīt uzvaru," pēc mača izteicās vārtsargs.

Štarkbaums, kuru atzina par labāko Austrijas izlases spēlētāju, izteicās, ka uzvara ir visas komandas nopelns. "Čempionātā jau esam aizvadījuši vairākas spēles un jūtamies arvien labāk - ripa labāk turas pie nūjas, veiksmīgāk saspēlējamies, turklāt aizsardzība šodien bija ļoti augstā līmenī."

Vārtsargs uzslavēja Austrijas izlases komandas garu - spēlētāji visu spēli viens otru atbalstījuši, kas devis papildu enerģiju. Viņš šajā mačā atvairīja 36 no 39 Latvijas izlases metieniem.

Arī austriešu uzbrukuma zvaigzne Tomass Vaneks atgādināja, kurš bija mača labākais spēlētājs. "Mūsu vārtsargs jau iepriekšējās spēles aizvadīja ļoti labi, un arī šodien tikām glābti vairākkārt. Taču par spīti uzvarai, mēs maču nenospēlējām pietiekami kvalitatīvi. Par laimi, vietā bija vārtsargs."

"Visu maču jutāmies labi, izmantojām savas iespējas un lieliski spēlējām aizsardzībā, turklāt mūsu vārtsargs bija lielisks," kodolīgs bija uzbrucējs Mihaels Rafls.

Latvija trijās cīņās joprojām nav tikusi pie punktiem un atrodas Helsinku apakšgrupas pēdējā, astotajā, vietā. Tomēr līdz apakšgrupu turnīra noslēgumam Latvijai vēl atlikušas četras spēles - ceturtdien jātiekas ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!