Pasaules hokeja čempionātā pirmajā divīzijā A grupā pēc aizvadītām trīs spēļu kārtām uz vietu elitē kandidē Austrijas, Korejas un Slovēnijas valstsvienības.

Austrieši pirmajā kārtā tikai pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja pēdējo gadu pārsteigumu autori Koreju. Turpinājumā Austrija ar 3:1 apspēlēja Japānu un ar 4:2 uzvarēja Itāliju, kurai praktiski zudušas cerības atgriezties elitē.

Tikmēr korejieši pēc cienīgā zaudējuma austriešiem turpinājumā ar 4:1 pieveica turnīra rīkotāju Poliju un ar 3:0 "sausā" uzvarēja Japānu. Kā zināms, Koreja rīkos 2018. gada Ziemas olimpiskās spēles, tāpēc šajā valstī pēdējos gados liela uzmanība pievērsta ziemas sporta veidu attīstībai, ko apliecina arī hokejistu rezultāti.

Savukārt Slovēnija turnīru sāka ar divām uzvarām – 7:1 pār Japānu un 3:1 pār Itāliju. Pēc tam slovēņi negaidīti ar 1:4 zaudēja Polijai, sarežģījot sev iekļūšanu elitē.

Pēdējās divās kārtās slovēņiem jātiekas ar tiešajiem konkurentiem cīņā par iekļūšanu elitē – Koreju un Austriju. Tikmēr korejiešiem jācīnās vēl ar Itāliju, bet austriešiem – ar Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!