Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases debitants Rūdolfs Balcers nevarēja iedomāties, ka viņš savā pirmajā pasaules čempionāta spēlē gūs divus vārtus un nodrošinās savas komandas uzvaru pagarinājumā, intervijā pēc spēles televīzijas kanālā LTV7 atzina pats hokejists.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju, ar uzvaru sākot pasaules čempionātu. Bez Balcera diviem vārtiem ar precīzu metienu izcēlās arī Rodrigo Ābols.

"Šodien visi normāli "nokapājām" un "izvilkām" uzvaru," intervijā LTV7 teica Balcers. "Ir labas sajūtas. Pēc pirmā "gola" bija patīkami dzirdēt un redzēt fanus. Nebiju iedomājies, ka šitā varētu notikt. Tagad jāaizbrauc uz viesnīcu, viss jāpārdomā un rīt būs jauna diena. Priecāties vēl nevar, jo ir turnīra pirmā diena. Varam tikai nedaudz pasvinēt."

Latvijas hokejisti šajā mačā pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:2, taču turpinājumā izdevās atspēlēties.

"Mēs parādījām raksturu. Rodrigo forši iemeta, bet pēc tam spēle aizgāja, un mēs viņus nospiedām," uzsvēra talantīgais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs.

"Pirmajā vārtu guvumā mēs ļoti labi un ātri no zonas izgājām, Soča [Kristaps Sotnieks] labi pieslēdzās padeva ripu man un es tikai ātrumā metu pa vārtiem. Ripa kaut kur viņam [vārtsargam] cauri izgāja. Savukārt otrajā "golā", iegājām zonā, Džera nometa ripu, vienu "novācu", ievilku ripu vidū un sanāca "novākt" arī vārtsargu. Pats biju nedaudz pārsteigts. Grūti teikt, vai ko līdzīgu iepriekš esmu izdarījis, šķiet, ka tik traki nekad nav bijis," vēlāk žurnālistiem Balcera sacīto citē aģentūra LETA.

Balcers izlasei pievienojās Dānijā un pirms mača ar Bobu Hārtliju pārrunāja Latvijas valstsvienības spēles stilu.

"Bobs iepriekš prasīja, no kurienes biežāk es iemetu vārtus. Man grūti bija atbildēt, jo visādi ir. Arī no vārtu priekšas, kur gan nav viegli iemest, jo tur vēl jātiek. Citreiz sanāk iemest pieliekot nūju metienam. Šoreiz sanāca tāda situācija, lai gan norvēģi spēlē fiziski un uz vārtiem brīvi līst neļauj, taču tā sanāca," atzīmēja uzbrucējs.

Balcers no 2011. līdz 2016.gadam spēlēja Norvēģijā, divas reizes kļūstot par šīs valsts čempionu.

"Protams, gribējās vinnēt. Kad zaudējām ar 1:2, cerēju, ka katrā maiņā iemetīsim, kad Rodža [Rodrigo Ābols] iemeta un panāca neizšķirtu, atlika tik pabeigt papildlaikā. Norvēģijai šķiet bija pieci spēlētāji, ar kuriem esmu spēlējis kopā Stavangerā, taču es pārsvarā viņus visus pazīstu. Viņiem šosezon ir problēmas ar sastāvu, tāpēc pārsvarā ir Norvēģijas līgas spēlētāji, kurus es pazīstu," atklāja Balcers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!