Foto: LETA

Leģendārais Latvijas hokejists Helmuts Balderis intervijā laikrakstam "Diena" asi kritizējis Latvijas Hokeja federācijā (LHF) notiekošo, kā arī atklāja, kāpēc viņš pameta LHF valdi.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja vadība šogad izpelnījusies pamatīgu kritiku no hokejistiem. Aizsargs Oskars Bārtulis, kurš atkal nespēlēs pasaules čempionātā, situāciju izlasē raksturoja ar vārdu "bardaks", savukārt Kaspars Daugaviņš izlases spēlētājus tēlaini nodēvēja par "bomžiem", kuriem iepriekšējos gados nav bijis apmierinošās ģērbtuves un pietiekama ekipējuma. Savukārt uzbrucējs Jānis Sprukts intervijā sacīja, ka izlasē šosezon nespēlēs, jo viņam ir apnikusi valstsvienībā valdošā nesakārtotība.

Tikmēr Balderis, kurš pirms pusotra gada pameta Latvijas Hokeja federācijā (LHF) valdi, stāstīja, ka viņam apnika tur darboties, jo neviens neesot gribējis cīnīties par hokeju. "Tā blefošana bija briesmīga. Ja laiž visu gar ausīm un negrib cīnīties, tad var turpināt darboties. Man tas viss bija apnicis," intervijā "Dienai" sacīja Balderis.

LHF prezidents Kirovs Lipmans bieži uzstāj, ka viņš Latvijas hokejā iegulda savu naudu, taču leģendārais Latvijas hokejists piebilst, ka neviens nezina, cik daudz dod.

"Bet valsts arī dod! Vai mēs zinām precīzu summu, ko Kirovs ir iedevis? Kā šis jautājums valdē aktualizējās, tā uzreiz bija jūtama nervozitāte. Man jau tas tik ļoti neinteresē. Es tikai redzu, ka izlases vajadzībām ir iepirktas lētās ķīniešu nūjas. Tajā pašā laikā viņš saka, ka visu zinot, jo divdesmit gadu jau esot hokejā," turpināja leģendārais latviešu hokejists. "Lipmans un valde nosaka, kāda vieta ir jāizcīna pasaules čempionātā. Kanādā arī laikam ierēdņi izsauc pie sevis galveno treneri un dod uzdevumu izcīnīt medaļas. Visas komandas taču spēlē un aizstāv savas valsts godu. Kurš būs spēcīgāks, tā komanda arī uzvarēs. Lai dotu šādus uzdevumus, jājautā, vai federācija visu ir nodrošinājusi, lai spēlētāji pienācīgi spēlētu pasaules čempionātā?"

"Ir jābūt konkrētiem nosacījumiem, uz kādiem spēlētājus aicina uz izlases treniņnometni. Tā ir piecdesmit vai simts eiro dienasnauda, treniņtērpi un viss pārējais nepieciešamais normālam treniņu darbam," turpināja Balderis

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas hokejistiem nav jāpiesola prēmijas, jo tas ir valsts pārziņā. Balderis neuzskata, ka prēmiju dēļ hokejistiem būtu jāspēlē izlasē: "Ja komanda izcīna medaļas, tad ir noteikta kārtība, cik lielas naudas summas pienākas prēmijās. Spēlētāji aizstāv savas valsts godu. Ja kāds ir piekusis vai viņam ir citas problēmas, tad viņu nav jāspiež spēlēt izlasē."

Tomēr Balderim nācās atzīt, ka šobrīd īsti nav neviena cita kandidāta, kas varētu vadīt Latvijas Hokeja federāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!