Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas hokeja izlase savu dalību šāgada pasaules čempionāta B grupā noslēdza uz priecīgas nots, ar 4:3 (0:0, 2:1, 2:2) pārspējot Norvēģijas valstsvienību.

Šī spēle abām komandām bija formāla, jo ne viena, ne otra vairs nepretendēja uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, un arī izkrišana uz zemāku divīziju tām nedraudēja.

Pirmais periods, kurā iniciatīva vairāk piederēja Norvēģijas komandai, noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu - 0:0. Otrajā periodā baltkrievi atguvās un Jevegņijs Lisovecs atklāja šīs spēles rezultātu, taču norvēģiem izdevās rezultātu izlīdzināt - 1:1. Baltkrievi nepadevās un divas minūtes pirms trešdaļas beigām vēlreiz izvirzījās vadībā, kad Aleksandrs Kulakovs rezultatīvi noslēdza skaistu saspēli - 2:1.

Trešā perioda sākumā baltkrievi izskatījās paguruši, un Norvēģija ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā ar 3:2. Tas sapurināja baltkrievus, un viņi guva divus bezatbildes vārtus, uz atvadām no Parīzes izcīnot uzvaru. Iļja Šinkevičs izlīdzināja rezultātu, bet Jevgeņijs Lisocevs guva uzvaras vārtus.
$duelID=675;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

B grupas kopvērtējumā Norvēģija tomēr saglabāja sesto vietu, neskatoties uz zaudējumu, bet Baltkrievija palika septītajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!