Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien vietu sev nodrošināja Baltkrievijas valstsvienība, kas savā pēdējā grupu turnīra spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) pieveica Norvēģiju.

Baltkrievija aizvadītajā mačā veiksmīgi darbojās vairākumā, visus trīs vārtus gūstot, kad viņiem bija viena hokejista pārsvars laukumā. Vispirms astotajā minūtē precīzi meta Aleksejs Kaļužnijs, bet otrā perioda vidū izcēlās arī Dmitrijs Korobovs un Andrejs Kosticins. Pie rezultāta 3:0 baltkrievi nedaudz norimās, un Norvēģija par to sodīja.

17 sekundes pēc Kosticina vārtu guvuma Patriks Toresens vienus vārtus Norvēģijai atguva, bet 46.minūtē Matiass Norstebo trāpīja tālu metienu. Pēdējās minūtēs norvēģiem bija pārsvars laukumā, tomēr "aizķerties" šajā mačā vairs neizdevās.

Līdz ar Baltkrievijas iekļūšanu ceturtdaļfinālā kļuvušas zināmas visas komandas, kas piedalīsies izslēgšanas cīņās. No B grupas ceturtdaļfinālā spēkosies arī ASV, Somija un Krievija, bet no A grupas nākamajā kārtā iekļuva Kanāda, Zviedrija, Čehija un Šveice.

$d_id=101; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!