Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievijas hokeja izlase savā pēdējā spēlē pasaules čempionātā Krievijā ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Francijas izlasi, tādējādi saglabājot vietu elites divīzijā.

Baltkrievijas uzvara noslēdzošajā spēlē nozīmē, ka B apakšgrupas pēdējā vietā palika Ungārija, kas nākamgad atgriezīsies pirmās divīzijas A grupā. Jau vēstīts, ka no A grupas uz leju kritīs Kazahstānas izlase. Savukārt 2017. gadā elites divīzijā atgriezīsies Slovēnijas un Itālijas izlases.

Spēles pirmajā periodā Baltkrievijas hokejisti laukumā bija aktīvāki, divas reizes vairāk metot pa vārtiem, tomēr rezultātu neizdevās atklāt. Otrajā periodā, spēles 26. minūtē, Baltkrievija metās ātrajā pretuzbrukumā, kurā Čārlza Lingleta piespēle atdūrās vārtsarga kājās, bet pirmais pie ripas pašā vārtu priekšā bija Andrejs Stass, kurš izvirzīja vadībā baltkrievus.

Perioda izskaņā Baltkrievija rezultāta pārsvaru dubultoja, kad vēl vienā ātrajā uzbrukumā Džefs Plets precīzi trieca ripu vārtu devītniekā. Savukārt 45. minūtē pēc saspēles Andrejs Stass saņēma piespēli no Lingleta, un viņš no tuvas distances trieca ripu Francijas vārtos (3:0).

$duelID=371;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!