Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē ceturtdien Baltkrievijas izlase ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) pārspēja ASV valstsvienību, kas turnīru sāka ar trīs uzvarām pēc kārtas.

Šī Baltkrievijai bija pirmā uzvara pār ASV pasaules čempionātos.

ASV izlase maču iesāka ar milzīgu pārsvaru laukumā, tomēr Baltkrievijai lēnām izdevās spēles gaitu izlīdzināt. Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrajā trešdaļā Baltkrievija ar trīs ļoti līdzīgiem uzbrukumiem panāca rezultātu 3:0.

Vispirms Jevgeņijs Lisovets ar teicamu piespēli pret apmali 32.minūtē atrada Arturu Gavrusu, kurš raidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Divas minūtes vēlāk Sergejs Kosticins ar tādu pašu piespēli pret apmali izvirzīja pretuzbrukumā Artjomu Volkovu, kurš arī meta vārtu "devītniekā". 37.minūtē Sergejs Kosticins piespēlēja Aleksandram Kitarovam, un viņš pretuzbrukumā izdarīja metienu, pats tika pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos (3:0).

Minūti vēlāk savus pirmos vārtus guva arī ASV, kad pēc Džeka Eikela piespēles ripu tukšajā vārtu stūrī meta Broks Nelsons. Trešo periodu Baltkrievija sāka ar vārtu guvumu vairākumā. Tur Aleksejs Kaļužnijs piespēlēja gar vārtiem, bet ripa vārtos slīdēja no amerikāņu aizsarga nūjas. 46.minūtē Torijs Krugs vairākumā atjaunoja divu vārtu deficītu, tomēr trīs minūtes vēlāk amerikāņi pārāk aizrāvās ar uzbrukumu un Kaļužnijs izgāja pret vārtsargu un meta starp viņa kājsargiem.

Baltkrievijas izlase ar desmit punktiem četrās spēlēs ir B grupas pirmajā vietā. ASV ar deviņiem punktiem ir otrajā pozīcijā.

$d_id=59; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!