Foto: F64
Baltkrievijas hokeja izlases vārtsargs Mihails Karnauhovs uzskata, ka viņa kaušanās pārbaudes spēlē ar Latviju bija pilnīgi normāla, jo vajadzēja aizstāvēt komandas biedrus, kuri konkrētajā situācijā atradās mazākumā.

Kā zināms, pagājušajā piektdienā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā notikušajā spēlē Latvija ar rezultātu 3:2 savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Baltkrieviju. Trešās trešdaļas vidū laukumā izcēlās masveida kautiņš, kurā iesaistījās arī abu vienību vārtsargi Edgars Masaļskis un Karnauhovs.

Tagad Karnauhovs intervijā "hcdinamo.by" atklājis, ka sākumā nav redzējis Masaļska sākšanu kauties ar citiem baltkrievu hokejistiem.

"Dzirdēju kaut kādu troksni un sapratu, ka mūsu spēlētāji ir mazākumā. Nācās doties un nedaudz sadot Masaļskim, citādāk viņš droši vien atslābinātos," stāstīja Karnauhovs. "Domāju, ka mūsu komandā jebkurš tā darītu. Tur nav nekā tāda. Mums ir labs un saliedēts kolektīvs."

Kā stāsta Karnauhovs, pēc mača viņš ar Masaļski aprunājies un latvietis atzinis, ka bijis labs kautiņš un labs šovs.

"Kautiņi ir daļa no hokeja, tikai vārtsargiem tas gadās daudz retāk," atzina baltkrievs, kurš iepriekšējo reizi esot laukumā kāvies vien bērnībā. "Domāju, ka līdzjutējiem patika, bet mēs spēlējam viņu dēļ. Arī treneri teica, ka visu izdarīju pareizi - šajā situācijā citu variantu nebija."

Kā zināms, nākamajās divās pārbaudes spēlēs, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija šonedēļ "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!