Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pirmajā pārbaudes spēlē pret Franciju neveiksmīgs bija pirmais periods, taču spēles turpinājumā izdevās uzlabot savu sniegumu, pēc mača atzina valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Savukārt, runājot par gaidāmajiem pastiprinājumiem, drīzumā Latvijas valstsvienības vadība sazināsies ar NHL spēlētāju Zemgu Girgensonu, kurš esot atsācis slidot pēc kājas savainojuma, stāstīja Beļavskis. Tad arī kļūs skaidrāks, vai valstsvienībai ar viņu rēķināties.

"Varu teikt, ka Francija bija ātrāka un mobilāka. Vairāki spēlētāji nebija spēlējuši sešas nedēļas. Pirmajā periodā, neraugoties uz ātro "golu", daudz zaudējām ripas, kļūdījāmies uz zilās līnijas. Nebija virzības uz vārtiem. Turpinājumā bija labāk, izveidojām pretuzbrukumus. Principā ar spēles otro pusi esmu apmierināts," sacīja Beļavskis.

Latvijas izlases galvenais treneris atklāja, ka piektdienas mačā plāno dod iespēju vārtsargiem Jānim Kalniņam un Ervīnam Muštukovam, kuri dalīs spēles laiku. Vēl lēmums nav pieņemts par vārtsargu situāciju pasaules čempionātam.

"Šobrīd vēl piecas spēles. Dosim iespējas visiem. Edgars Masaļskis vēl nav formā. Šobrīd domājam par šo situāciju, jo mums ir četri labi vārtsargi. Tas joprojām ir atklāts jautājums. Tuvojoties pēdējām pārbaudes spēlēm, situācija ar vārtsargiem kļūs skaidrāka," sacīja Beļavskis.

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons uzsvēra, ka pret Latviju, kā ierasts, bija smaga spēle: "Spēlētājiem liku būt disciplinētiem, liku komunicēt laukumā. Esmu apmierināts ar sniegumu, dažās epizodēs mums paveicās, jo Latvija netrāpīja. Kā komanda ar katru spēli kļūstam labāki. Nākamajās nedēļās jāturpina uzlabot sniegums.

Hendersons vēl nemācēja pateikt, kā Latvijas izlase atšķiras Beļavska vadībā. Latvija turpina doties uz vārtiem, saspēlēties, kas francūžiem nav parocīgi, jo piekopj Ziemeļamerikas hokeju.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Francijai piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!