Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc sestdien Prāgā pasaules čempionātā izcīnītās grūtās uzvaras pagarinājumā ar 2:1 pret Austriju atzina, ka spēles sākums komandai bijis ļoti smags, un uzteica komandas vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš komandu noturējis "virs ūdens" un palīdzējis izcīnīt uzvaru.

Beļavskis pēc spēles žurnālistiem atzina, ka Latvijas izlase gaidījusi, ka austrieši cīņu sāks agresīvi, taču komandai no sākuma tik un tā klājies ļoti grūti, jo tā cīņai nav bijusi gatava. "Bija grūti, taču labi nospēlēja Edgars [Masaļskis], kurš īstajos brīžos noķēra ļoti svarīgas ripas un noturēja mūs virs ūdens. Pirms otrā perioda ģērbtuvē izrunājām, kas jāmaina un kur jāuzlabo spēle, sākām labāk slidot, parādījās momenti un izdevās veiksmīgi izlīdzināt rezultātu. Trešajā periodā laukumā risinājās taktiska cīņa, bet pagarinājumā mēs gatavojāmies spēlēt uz pretuzbrukumiem un tieši tādā veidā arī guvām uzvaras vārtus," spēli komentēja Beļavskis.

"Es varu tikai slavēt Edgaru, kurš ķer tādas ripas, kuras ļoti glābj komandu, jo īpaši brīžos, kad šķiet, ka ripa tūlīt būs vārtos, viņš mūs izvelk. Viņam pietiks spēka arī pret Franciju, jo viņš ir profesionālis, zina kā atjaunoties un atgūt gan psiholoģiskos un fiziskos spēkus," komandas šī čempionāta labāko spēlētāju slavēja treneris.

Spēles gaitā virknējumos treneri veica izmaiņas, jo Beļavskis nebija apmierināts ar dažu spēlētāju sniegumu. "Tie hokejisti, kuri šajā brīdī spēlēja labāk, tika salikti kopā, lai sastāvu padarītu līdzsvarotāku, lai trešā maiņa vairāk palīdzētu pirmajām divām. Uzskatu, ka izmaiņas nāca par labu, jo Džeriņš, Indrašis un Saulietis beigu beigās nospēlēja diezgan labi," veiktās maiņas izskaidroja treneris.

Nākamās divas dienas izlasei no spēlēm būs brīvas, tāpēc svētdien ledus treniņš nenotiks, bet spēlētāji, visticamāk aizvadīs nelielu fizisko atjaunošanās treniņu, bet dienas otrajā pusē dosies uz pieņemšanu Latvijas vēstniecībā. Beļavskis atzina, ka fiziskās formas virsotne bijusi uz spēlēm ar Šveici un Vāciju, bet ar austriešiem klājies ļoti grūti, tāpēc atpūta ir tieši laikā. "Domāju, ka spēkus atgūsim," pārliecināts ir treneris.

Spēles laikā uz soliņa emocijas ir bijušas, jo īpaši, kad izdevies izlīdzināt rezultātu. "Tad komandas noskaņojums uzlabojās, teicām, lai čaļi turpina cīnīties, lai bloķē metienus, strādājam pareizi un, ja ir iespēja, metam pa vārtiem. Manuprāt, mums visa čempionāta laikā uz soliņa ir bijušas pozitīvas emocijas," piebilda treneris.

$d_id=77; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Uz jautājumu, vai trenerim uz soliņa nevajag rādīt vairāk emociju spēles laikā, Beļavskis atbildēja noliedzoši. "Emocijas ir, tikai tās paliek manī, jo, manuprāt, spēlētājiem jāredz, ka treneris ir mierīgs un kontrolē spēli. Kliegt vai kā citādi izrādīt emocijas nav jēgas, cita lieta, ja dod individuālus uzdevumus atsevišķiem spēlētājiem, tad jā. Spēlētājiem jāredz, ka treneris visu kontrolē," Beļavskis uzsvēra, ka ir mierīga darba stila piekritējs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase guva otro uzvaru čempionātā, pagarinājumā ar 2:1 uzvarot Austriju, taču zaudēja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā un, samazināja izredzes izpildīt minimālo uzdevumu - tikt labāko desmitniekā, kuru deva Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde. Ar četriem punktiem Latvija ir sestajā vietā savā grupā, apsteidzot Franciju, kurai ir trīs punkti un Austriju ar diviem punktiem.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, bet iepriekšējā spēlē ar 2:1 mača papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, taču piektdien bija atkal zaudējums ar 1:2 pret Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!