Foto: LETA
Trešdien gaidāmajā spēlē ar Šveici Latvijas izlases treneri komandai par uzdevumu ir noteikuši tikt galā ar pretinieka sagaidāmi aktīvo spēli mača sākumā, uzmanīt viņu līderus izvairīties no pašu iepriekšējo spēļu "lietuvēna" - noraidījumiem.

"Vispirms paskatīsimies, kā šveicieši iesāks maču, jo viņiem vakar bija spēle, līdz ar to varētu būt paguruši, paskatīsimies, kāda būs viņu taktika, jo parasti spēles sākumā šveicieši ir agresīvi," saka Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis. "Tam arī gatavojamies. Taču tajā pašā laikā mūsu arī komanda tieši spēles sākumu aizvada ļoti labi. Protams, jāuzmana viņu vadošie spēlētāji - Josī, Fialla, pirmā maiņa, kas ir galvenie vārtu guvēji."

Šajā spēlē Latvijas komandas spēles stils atšķirsies - ja pirmajos trijos mačos, ņemot vērā pretinieku līmeni, tika spelēts no aizsardzības, tad pret Šveici Latvijas komanda vairāk spēlēs no uzbrukuma pozīcijām.

Uz šo maču Latvijas komandā ir dažas izmaiņas - Miks Indrašis ir pacelts uz otro maiņu un spēlēs kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu, novērtēts ar arī jaunā uzbrucēja Rodrigo Ābola sniegums - viņš šodien spēlēs trešajā maiņā kopā ar Robertu Bukartu un Mārtiņu Cipuli, kurš iepriekšējo maču ar zviedriem izlaida, bet tagad atgriežas laukumā. Ceturtajā maiņā būs Armands Bērziņš, Gunārs Skvorcovs un Kasparss Saulietis. "Ar treneriem esam nolēmuši, ka šis ir tas sastāvs, kas var šodien panākt rezultātu," saka Beļavskis. "Man patika, ka Rodrigo ar katru spēli uzlabo sniegumu, klausās norādījumus. Esmu apmierināts ar viņa spēli."

Runājot par Latvijas komandas "Ahila papēdi" - noraidījumiem un spēli mazākumā, treneris uzsver, ka mačā ar Šveici ir svarīgi nepieļaut metienu no aizsarga. "Mēģināsim nospēlēt taktiski, nosedzot aizsargu un "presingot" Jozi, kad viņš ir labajā malā, lai nevarētu izdarīt metienu," pret rīta treniņa žurnālistiem pastāstīja Beļavskis.

"Var teikt, ka pret Šveici mums sākas īstais turnīrs - pirmās spēles bija pārbaudījums, kas parādīja, kas mums jāizlabo, un tagad nāk pretinieki ar ko varam vairāk cīnīties," saka Latvijas izlases trenera asistents Kārlis Zirnis. "Visi zina, kāda ir situācija turnīra tabulā un esam noteikuši sev, ka šis mačs mums ir ļoti svarīgs."

Pagaidām vēl komanda domā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. "Protams, mērķis ir ceturtdaļfināls, un uz to mēs šajā spēlē ejam," norāda treneris. "Ja spēli pret Šveici zaudējam, tad jāsāk domāt par palikšanu grupā, ja uzvaram - tad par ceturtdaļfinālu, tas visiem skaidrs un tur nav, ko runāt! Visi ir gatavi un visi apzinās, kādas likmes ir šai spēlei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!