Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis trešdien guva savu pirmo uzvaru pasaules čempionātā kā treneris, kad Latvijas komanda pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Šveici, un viņš bija apmierināts, ka spēlētāji pilnībā izpildīja spēles plānu.

"Šai spēlei gatavojāmies īpaši, puiši bija labi noskaņojušies, tas bija redzams no paša sākuma. Ļoti gandarīts esmu, ka visu spēli spēlējām augstā tempā un pirmo reizi šajā čempionātā puiši izpildīja spēles uzdevumu par visiem 100%."

Vai tiešām neviens no spēlētājiem nemaz "nesagrēkoja"? "Protams, bija momenti, kādus negribējām piedzīvot, bet komanda bija tik ļoti noskaņojusies uzvarai, mums arī paveicās atsevišķās epizodēs. Pelnīta uzvara," saka treneris.

"Gaidīju tādu spēli, kādu viņi demonstrēja," par šodienas pretiniekiem saka Beļavskis. "Iespējams, šveiciešiem bija nelielas priekšrocības, jo viņi bija iegājuši spēles ritmā, kamēr mums vakar bija brīvdiena un viegls treniņš. Varbūt sākumā bija smagāk, bet tad ieslidojāmies un labi, ka pirmie guvām vārtus, tas bija ļoti svarīgi."

"Mēs vismaz esam ieguvuši šos divus punktus. Protams, nav patīkami minūti un 49 sekundes pirms spēles beigu signāla ielaist vārtus un zaudēt trīs punktus, taču puiši "savācās", pateica sev, ka šajā spēlē uzvarēs, un mēs guvām tik elegantus vārtus!" piebilst treneris.

Tomēr arī šajā spēlē Latvijas izlase neiztika bez noraidījumiem, kas iepriekšējos mačos "noraka" mūsējo sniegumu. "Diemžēl vēl netiekam ar galā, turpināsim strādāt," sola Beļavskis. "Priecē vismaz tas, ka spējām neitralizēt šveiciešu vairākumu. Kas attiecas uz mūsu pašu neveiksmīgo vairākumu - pretinieki jau ar nestāvēja kā stabi. Bija arī mums vārtu gūšanas momenti, piemēram, kad pašās spēles beigās Lauris Dārziņš trāpīja pa vārtu stabu. Tie arī būtu pelnīti vārti, bet tad mēs neredzētu Laura un Kaspara Daugaviņa skaisto "golu"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!