Foto: F64

Galējā sastāva noteikšana braukšanai uz pasaules čempionātu būs grūts lēmums, pēc sestdien aizvadītās noslēdzošās pārbaudes spēles atzina Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Kā zināms, Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros Latvija ar 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā otro reizi divu dienu laikā pieveica Slovākiju.

"Gaidījām, ka šodien Slovākija spēlēs labāk, tāpēc noskaņojām puišus. Tomēr trešajā periodā pārāk atkāpāmies, pieļaujot kļūdas," pēc dueļa secināja Beļavskis. "Man šķita, ka nedaudz nogurām, tāpēc šāds rezultāts. Pārāk piespiedāmies vārtiem. Tomēr parādījām raksturu un izcīnījām uzvaru."

Beļavskis pauda, ka viņu iepriecinājusi vārtsarga Ervīna Muštukova spēle, bet Oskars Cibuļskis un Jānis Sprukts trešajā periodā nepiedalījās nelielu traumu dēļ.


"Šajā nedēļā trenējāmies nopietni, jo zinājām, ka pasaules čempionātā būs nopietni pretinieki un lieli ātrumi," stāstīja treneris.

Latvijas izlases galējais sastāvs pasaules čempionātam tiks paziņots, pirmdien, tomēr Beļavskis pauda, ka tas būs grūts lēmums.

"Puiši ir smagi trenējušies un labi sagatavoti turnīram, Tagad viss būs atkarīgs no psiholoģijas. Ceram, ka ar katru spēli spēlēsim arvien labāk," uzsvēra treneris.

"Jau vakar teicu, ka šodien spēlēsim labāk un tā arī notika. Labi, ka puiši nenolaida rokas, nospēlējot līdz beigām. Bullīši nav mūsu trumpis," piebilda Slovākijas valstsvienības galvenais treneris Vladimirs Vujteks, novēlot Latvijai veiksmi pasaules čempionātā.

Jau pirmdien Slovākijai pievienosies viena no tās lielākajām zvaigznēm Marians Gaboriks no pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempiones Losandželosas "Kings".

Kā zināms, abas komandas piektdien jau aizvadīja maču, kad Latvija bija pārāka ar 5:1.

Latvijas valstsvienība pirms piektdienas spēles bija piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, savā laukumā ar 1:2 un 0:1 piekāpjoties Francijai, bet izbraukumā ar 1:2 un 3:7 atzīstot Norvēģijas izlases pārākumu. Savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!