Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc rīta treniņa atzina, ka čempionāta pirmā spēle pret Kanādu jau ir pagātne un komanda gatavojas sestdienas mačam ar mājinieci Čehiju, kas arī šo turnīru iesāka ar zaudējumu.

"Spēle pret Kanādu ir aizmirsta, gatavojamies nākamajai ar Čehiju," žurnālistiem pastāstīja Beļavskis. "Apzināmies, ka spēlēsim pret turnīra saimniekiem, kurus atbalstīs visa arēna, un labu komandu. Vakardienas spēli noskatījāmies - tā bija ļoti interesanta! Zviedriem ir jauna komanda un spēles sākums viņiem izdevās, bet čehiem komanda ir pieredzējušāka un viņi "izgrozījās"."

"Vispirmām kārtām mums ir jāuzmana viņu pretuzbrukumi," par gaidāmo maču pret čehiem saka treneris. "Nedrīkstam "atvērties" - ja spēli kontrolē pretinieks, mums jāspēlē ciešāk, disciplinētāk nekā pret Kanādu. Saprotams, ka spēlē pret Kanādu vēl valdīja emocijas, jo tomēr čempionāta atklāšanas spēle, slavens sastāvs un ne viss sanāca, ko es gribēju."

"Mums nedaudz jāpamaina spēle aizsardzības zonā, lai izvairītos no lielajām kļūdām, kādas bija vakar," piebilst trenera palīgs Kārlis Zirnis. "Čehi vakar spēles laikā mainīja taktiku - no sākuma spēlēja diezgan agresīvi, tad atkāpās un sagaidīja zviedrus neitrālajā zonā. Grūti pateikt, kā būs pret mums, bet domājam, ka viņi spēlēs agresīvi, jo ir favorīti."

Latvijas izlasē nekādu izmaiņu nav - spēlēs visi tie paši hokejisti, kas laukumā izgāja pret Kanādu, vārtus sargās Edgars Masaļskis. Papildus čempionātam tiks pieteikts Jānis Andersons, kurš gan mačā pret Čehiju diez vai piedalīsies - par to vēl tiks lemts, un vēlāk arī pāris uzbrucēji, lai "palielinātu konkurenci sastāvā".

Arī maiņas paliks tādas pat. "Vēl dosim šiem virknējumiem iespēju," nosaka Beļavskis.

"Protams, kanādieši bija augsta meistarības līmeņa spēlētāji - tiklīdz tu pieļauj kaut mazāko kļūdu, viņi uzreiz to izmanto. Ar tādiem pretiniekiem jāspēlē nedaudz pasīvāk un gudrāk," piebilst Zirnis. "Vakar mūsu ceturtā maiņa, spēlējot pret kanādiešu pirmo virknējumu, ielaida trīs "golus", un šodien sapulcē norādījām, ka viņiem ir jāspēlē vienkāršāk. Viņi gribēja iet un "vest" spēli, un nedaudz pārcentās, pārdega."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!