Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treneris Leonīds Beresņevs pēc "Euro Hockey Challenge" turnīra spēles ar Baltkrievijas valstsvienību atzina, ka pretinieks esot "sodījis" mūsu komandu par kļūdām, bet kopumā spēle trenerim esot patikusi.

Kā zināms, Baltkrievija šai mačā uzvarēja ar 3:1, bet Latvijas izlase cīņas gaitā nespēja izmantot daudzos pretinieku noraidījumus.

"Laba spēle, man patika," preses konferencē izteicās Beresņevs. "Pretinieks mūs sodīja par trim rupjām kļūdām, arī tiesnesis viņiem "palīdzēja" - pirmos vārtus zaudējam, kad ripa atleca no tiesneša slidas un to uzķēra pretinieku spēlētājs. Ja mums tiesneši tā "palīdzētu", rezultāts varēja būt citāds."

"Mēs izveidojām labus momentus, bet realizācija nebija līmenī," saka Beresņevs. "Arī spēle vairākumā negāja. Meklēsim iemeslus, analizēsim, lai sagatavotos nākamajai spēlei."

"Ir spēles kad vienkārši neiet," piebilst Latvijas izlases treneris. "Nevaru pārmest puišiem, ka nebūtu cīnījušies, vienkārši nesanāca. Bija lieliski momenti, bet nepietika precizitātes - kad vajadzēja mest pa augšu, laidām ripu pa apakšu, un otrādi."

Baltkrievijas izlases treneris Deivs Lūiss slavēja savu komandu par atdevi un uzvarēto maču. "Šī bija fiziska, spēka spēle. Abas komandas cīnījās, īpaši pie apmalēm," viņš saka. "Latvijas izlase demonstrēja ātru spēli, kas lika mums pelnīt noraidījumus, bet toties ar mūsu spēli mazākumā esmu ļoti apmierināts. Laba pārbaude mums spēlei nevienādos sastāvos."

Runājot par nākamo abu komandu savstarpējo spēli piektdien, 15. aprīlī, Beresņevs un Lūiss atzina, ka par sastāvu konsultēties ar pārējiem treneriem saistībā ar iespējamiem traumētajiem hokejistiem: Latvijas komandā trešo periodu izlaida Gints Meija, kuram ripa trāpījusi pa kāju. Baltkrievijas izlases treneris atklāja, ka esot plāns mainīt piecus laukuma spēlētājus, bet vārtus piektdienas spēlē sargās Mihails Kornouhovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!