Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs šāgada pasaules čempionātā (PČ) no līdzjutējiem un žurnālistiem cer sagaidīt pozitīvāku attieksmi, jo tas palīdzēs arī komandai cīnīties par augstākiem rezultātiem šajā turnīrā.

Intervijā aģentūrai "R-Sport" Beresņevs norādīja, ka Latvijā sabiedrības un masu mediju attieksme pret valsts hokeja izlasi ir kategoriska un visi sagaida labus rezultātus. "Latvijā pret izlasi visi ir ļoti prasīgi: līdzjutēji un žurnālisti sagaida labus rezultātus, turklāt grib tos uzreiz," saka Beresņevs. "Kritizē par zaudējumiem, par spēli vairākumā, par vāju spēli aizsardzībā. Ar to visu ir jātiek galā (smejas). Arī es varētu no komandas pieprasīt labu rezultātu, taču tik īsā laikā, kas ir dots sagatavoties čempionātam, ne vienmēr izdodas sasniegt visu, ko gribētos."

"Mēs ļoti gribētu sagaidīt no sabiedrības un masu medijiem vairāk pozitīvisma, jo uz čempionātu visi brauc, lai uzvarētu," saka treneris. "Ar pozitīvu noskaņojumu spēlēt ir vieglāk, tas daudz palīdz hokejistiem. Tāpēc domas par to, ka mums "ka tik palikt elitē", gribētos atbīdīt tālāk."

Treneris atzina, ka problēmas komandā esot tās pašas, kas viņa pirmajā darba periodā pirms 20 gadiem, kad dažādu iemeslu dēļ nav iespējams komandā sapulcēt visus labākos spēlētājus. "Problēmas ir tās pašas, kas bij apirms 20 gadiem Eindhovenā, kad Latvija iekļuva elitē, mainās tikai nianses - kurš no spēlētājiem ir traumēts vai nevarēs ierasties citu iemeslu dēļ," saka Beresņevs. "Mana nostāja šajā jautājumā ir vienkārša: es cienu spēlētāja lēmumu, tas man ir savā ziņā likums. Ja viņš pateicis, ka nespēlēs PČ, tās ir viņa tiesības."

"Man vispirmām kārtām ir vajadzīgi motivēti spēlētāji, lai arī nedaudz vājāki meistarībā par tiem, kuri uz čempionātu neatbrauca," uzsver Beresņevs. "Un es gribu, lai viss ir godīgi. Kamēr vēl esam "krastā", par visu var vienoties, bet kad jau būsim "laivā", jāairē būs visiem, tad vairs nebūs, kur dēties."

Ar gatavošanos PČ Beresņevs ir kopumā apmierināts, jo ir izdevies panākt galveno - izveidot savu spēli. "Treneru štābs ir apmierināts ar komandas gatavību," viņš saka. "Paldies Dievam, sagatavošanās perioda laikā izdevās iztikt bez traumām, visi spēlētāji, ar ko rēķinājāmies, ir labā kondīcijā, kas arī ir viens no pozitīviem faktoriem."

"Mūsu uzdevums Eirotūres mačos bija ne tik daudz "iespēlēt" sastāvu, cik veikt spēlētāju atlasi," norāda Beresņevs. "Mūsu mērķis nebija izcīnīt maksimāli visus punktus, bet ļaut atsevišķiem puišiem parādīt sevi, un tas, uzskatu, mums izdevās."

"Īpašs uzdevums mums nav izvirzīts," par prasībām uz šo čempionātu saka treneris. "Man kā trenerim ir liela vēlēšanās vispirmām kārtām ir vienkārši uzvarēt katrā spēlē, un tad jau arī rezultāts [kopvērtājumā] nebūs slikts."

Kā zināms, 2016. gada pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase spēlēs A grupā kopā ar Zviedriju, Krieviju, Čehiju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju. Pirmā spēle mūsējiem ir ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!