Foto: F64

Rīga, 22.apr., LETA. Pēc neveiksmīgiem diviem periodiem trešajā trešdaļā Latvijas izlases hokejisti atguvās un pierādīja, ka komandai ir raksturs, pēc piektdien pārbaudes spēlē ar Vāciju piedzīvota zaudējuma atzina Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase "Arēnā Rīga" Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros cieta neveiksmi ar 3:4 (0:2, 1:2, 2:0). Mājiniekiem vārtus guva Gunārs Skvorcovs, Rodrigo Ābols un Andris Džeriņš, kurš aizvadīja savu 100.spēli izlases kreklā, bet par labāko laukuma saimnieku rindās atzina vārtsargu Edgaru Masaļski.

Beresņevs pēc spēles preses konferencē uzsvēra, ka viņa vadīktajai komandai bijušas problēmas aizsardzībā.

"Sākām neslikti, taču pieļāvām kļudas aizsardzība un pretnieks mūs sodīja. Tādas kļūdas nedrīkst pieļaut," norādīja treneris. "Pēc tam jau labojāmies, bet trešajā vārtu zaudējumā arī pieļāvām lielu kļūdu".

Pēc tam, kad drīz vien tika ielaisti arī ceturtie vārti, treneri veica izmaiņas virknējumos, kas deva vēlamo rezultātu.

"Spēle uzlabojās, taču nepietika laika, lai rezultātu izlīdzinātu. Neskatoties uz to dodamies tālāk un turpinām strādāt. Varbūt pat labi, ka šodien zaudējam, jo ir jāturpina strādāt. Trešais periods pierādīja, ka komandai ir raksturs," sacīja Beresņevs.

Pirmās pārbaudes spēles pēc pievienošanās komandai aizvadīja Jānis Andersons un Renārs Demiters. "Viņiem pagaidām ir grūti atrast savu spēli, taču problēmas tiek risinātas, jo puiši grib cīnīties," uzskata Latvijas izlases vadītājs.

Četras ripas ielaida vārtsargs Masaļskis, taču treneris nevienā vārtu zaudējumā viņu nevainoja, tāpēc arī neveica vārtsargu maiņu.

"Neuzskatu, ka man vajadzēja mainīt Masaļski. Viņs nebija vainīgs, jo spēlētāji pieļāva rupjas kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējumiem," piebilda treneris.

Tikmēr Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms sacīja, ka šī bijusi laba spēle.

"Bijām vadība ar 4:1, taču ļāvām pretiniekiem pietuvoties.

Mēs ejam uz priekšu soli pa solim un cenšamies uzvarēt mačus," skaidroja viesu komandas vadītājs.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejisti aizvadītajā nedēļā "Arēnā Rīga" aizvadīja divas pārbaudes spēles EHC turnīrā pret Baltkrieviju, vispirms ciešot zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējoties ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas izlase EHC divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Turpinot gatavošanos čempionātam, Latvijas izlase aprīļa beigās izbraukumā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Šveici.

Pagaidām nav skaidrības par pieredzējušā aizsarga Aleksandra Jerofejeva iespējām tikt uz pasaules čempionātu, jo viņš pārbaudes spēlē guva ribu lūzumu. Šobrīd ir skaidrs, ka planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Savukārt nākamnedēļ gaidāma NHL klubā Bufalo "Sabres" spēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pievienošanās izlasei.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!