Foto: AP/Scanpix

Ar pirmajā spēlē nopelnītajām 25 soda minūtēm Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Armands Bērziņš pēc divām spēļu kārtām ir rupjākais pasaules čempionāta hokejists. Savukārt Edgars Masaļskis pašlaik ir statistiski sliktākais vārtsargs.

Čempionāta pirmajā mačā ar Krieviju Bērziņš rupji nospēlēja pret pretinieku uzbrucēju Sergeju Soinu, tiekot noraidīts uz 5+20 minūtēm. No diskvalifikācijas uz nākamo maču gan latvietis izvairījās.

Otro vietu rupjāko spēlētāju sarakstā ar 12 soda minūtēm ieņem zviedrs Henriks Talinders, bet sestajā vietā atrodas latvietis Gints Meija, kurš vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē nopelnījis četras soda minūtes.

Labāko vārtsargu statistikā pašlaik pēdējā, 22.vietā atrodas Edgars Masaļskis. Viņš nospēlējis četras pilnas trešdaļas, kuru laikā atvairījis vien 83,3% pretinieku metienu. Tāpat Masaļskis vidēji mačā ielaidis 4,50 ripas.

Tikmēr līderi ir somu debitants Anti Rānta un pieredzējušais krievs Iļja Brizgalovs, kuri savos vārtos vēl nav ielaiduši nevienu ripu.

Arī rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā pašlaik ir krievi un soms. Pirmo vietu ar divās spēlēs gūtiem četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli ieņem pašreizējo pasaules čempionu pārstāvis Iļja Kovaļčuks, viņam ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm seko soms Petri Kontiola, bet trešais ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm ir Krievijas izlases aizsargs Jevgēņijs Medvedevs.

Savukārt labākais cīnītājs iemetienos pašlaik ir kanādietis Raiens O'Reilijs, kurš uzvarējis deviņos no 11 iemetieniem, kuros piedalījies.

Tikmēr pēc +/- koeficienta pirmās trīs vietas ieņem Krievijas izlases pirmās maiņas uzbrucēji Kovaļčuks, Aleksandrs Radulovs un Andrejs Loktionovs, kuri visi tikuši pie pozitīva lietderības koeficienta +5.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc divām spēļu kārtām Helsinku grupā pa sešiem punktiem izcīnījušas Krievijas un ASV izlases, kurām punktu zaudē Somija. Pa trim punktiem ir Slovākijas un Francijas kontā, pie viena punkta tikusi Vācija, bet bez punktiem joprojām ir Austrija un Latvija.

Tikmēr Stokholmas grupas līderpozīcijā ar sešiem punktiem izvirzījusies Norvēģija, kurai punktu zaudē Šveice, bet četri punkti ir Kanādai. Pa trim punktiem izcīnījušas Čehija, Zviedrija un Baltkrievija, bet Dānija un Slovēnija cīnās bez punktiem.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!