Foto: LETA
Latvijas hokeja izlasei trešajā pasaules čempionāta spēlē pret Itāliju jāgatavojas ātram un fiziskam hokejam, izteicās valstsvienības uzbrucējs Armands Bērziņš.

Latvijas un Itālijas izlases savā starpā tiksies otrdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

"Pēc divām spēlēm divās dienās kājas ir smagas. Taču katra šāda diena tiek izturēta ar domu, ka nākamajā dienā būs vieglāk," pēc pirmdienas treniņa izteicās Bērziņš. "Tagad vajadzētu būt vieglāk, jo esam aizvadījuši divas ļoti smagas spēles pret ātrām un spēcīgām komandām."

Kā ziņots, čempionāta pirmajā spēlē Latvijas izlase sestdien ar 2:5 piekāpās Krievijai, bet otrajā mačā ar 3:2 svētdien uzvarēja Vāciju.

"Vācieši spēlēja savu hokeju un mūs ne ar ko nepārsteidza. Ātra un mobila komanda, kas prot spēlēt fizisku hokeju, pietuvojoties jau Ziemeļamerikas stilam," iepriekšējo maču atcerējās uzbrucējs.

"Zinām, ka pret Itāliju nebūs nekāda pastaiga. Viss būs kārtībā tikai tad, ja spēlēsim savu spēli un laukumā darbosimies uz visiem 100%. Itāļi raksturīgi ir ļoti ātri spēlētāji, turklāt viņiem ir vairāki naturalizētie kanādieši. Gaidāms ātrs un fizisks hokejs," prognozēja Bērziņš. "Varbūt kaut kur līdzīgs tam, ko demonstrēja Vācijas izlase, lai arī vāciešiem ir meistarīgāki izpildītāji."

"Nekādā gadījumā nedrīkstam atslābināties. Varbūt dāņi, kuri piedzīvoja zaudējumu pret Itāliju, punktus zaudēja tieši šī iemesla dēļ," izcēla uzbrucējs. "Mēs nevaram atļauties zaudēt punktus, ja vēlamies spēlēt ceturtdaļfinālā. Katra spēle mums ir kā pēdējā un vienīgā - domājam tikai par katru nākamo un koncentrējamies un konkrēto pretinieku."

LETA jau vēstīja, ka Itālija sākotnēji ar 0:3 zaudēja Vācijai, bet turpinājumā ar 4:3 pagarinājumā diezgan negaidīti pieveica Dāniju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam notiks Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!