Foto: F64

Latvijas hokeja izlase rīta treniņā pirms šodienas spēles pret ASV valstsvienību aktīvi atstrādāja uzbrukumu.

Latvijas izlase, kas vārtus nav guvusi četrās pasaules čempionātu spēlēs pēc kārtas, rīta treniņā uz ledus izgāja pilnā 24 spēlētāju sastāvā. Tuvākajās stundās gaidāma uzbrucēja Zemgus Girgensona pievienošanās komandai, bet galvenais treneris Teds Nolans viņu mačā pret ASV vēl neplāno izmantot.

Sestdienas pirmajā čempionāta spēlē pret Krievijas izlasi, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 0:6, 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām izpelnījās uzbrucējs Armands Bērziņš. Par šādu sodu spēlētājam nepienākas automātiska vienas spēles diskvalifikācija, taču par šādu vai lielāku soda mēru tiesīga ir lemt Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF). Tiesa, uzbrucējs nav izsaukts uz pārrunām pie atbildīgās federācijas komisijas, tāpēc secināms, ka Bērziņa pārkāpuma epizode netiek izskatīta, un viņš varēs doties laukumā mačā pret ASV.

Ja pat IIHF pēkšņi lems par kādām sankcijām, Nolans ir gatavs Bērziņa vietā laukumā sūtīt aizsargu Jāni Andersonu, kurš arī agrāk ne reizi vien ir spēlējis uzbrucēja pozīcijā.

Treniņa laikā komanda ļoti rūpīgi atstrādāja ieiešanu uzbrukuma zonā un izspēli līdz metienam pa vārtiem. Izlases trenera palīgs Artūrs Irbe žurnālistiem izcēla, ka spēlē pret ASV ļoti svarīgi būs realizēt agresīvu iešanu uz pretinieku vārtiem.

Pilnā sastāvā svētdienas rīta treniņā uz ledus devās arī ASV izlase.

Latvijas izlases treneru korpuss ASV izlases spēles stilā izceļ ātrumu, agresivitāti un aktīvu darbošanos laukumā, bet Nolana vērtējumā ASV izlases rindās ir mazāk tehniski attīstītu spēlētāju kā Krievijas valstsvienībā.

Latvijas izlases vārtus spēlē pret ASV sargās Edgars Masaļskis, bet pieteikumā nebūs uzbrucēja Kobas Jasa, kuram līdz pērn piemērotās diskvalifikācijas izciešanai jāizlaiž vēl viens mačs.

Spēle pret ASV izlasei Helsinkos sāksies plkst.20.15.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!