Foto: F64

Komanda ticēja tam, ka var uzvarēt, viens otru atbalstīja un beigās svinēja svarīgu uzvaru, pēc sestdien aizvadītās spēles pasaules čempionātā žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības uzvaras vārtu autors Māris Bičevskis, piebilstot, ka gūtie vārti viņam ir nozīmīgākie līdzšinējā karjerā.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase sestdien izcīnīja savu pirmo uzvaru Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pieveicot Kazahstānu un nosargājot vietu pasaules hokeja elitē. Uzvarētājiem vārtus guva komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš un valstsvienības debitants Bičevskis, kuru atzina par labāko Latvijas izlasē.

"Protams, labas sajūtas ir iemest, bet vēl lielāks prieks, ka komanda uzvarēja," pēc spēles sacīja Bičevskis, kurš uzvaras vārtus iemeta piecas minūtes un 11 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Vārtu guvējs uzteica arī savus komandas biedrus, kuri iesāka rezultatīvo uzbrukumu. "Osis (Oskars Cibuļskis) izdarīja tā, kā runājām ģērbtuvē – ja nevar uzmest, lai laiž ripu aiz vārtiem, bet tur Miks (Indrašis) labi pacīnījās. Ripa atlēca aiz viņa un man radās iespēja līst uz vārtiem. Neviens jau īsti netraucēja, līdu līdz galam un sanāca iemest. Ko tajā brīdī rādīju un teicu? Biju pārlaimīgs, ka iemetu. Lieliskas sajūtas, vienkārši svinēju," pieticīgi sacīja viens no mača varoņiem.

Latvijas izlasei spēlē piederēja liels pārsvars, tomēr jau pirms mača bijis skaidrs, ka viegli nebūs un nāksies parādīt raksturu, atzina 24 gadus vecais Bičevskis, kurš piedalās savā pirmajā pasaules čempionātā.

"Tas jau bija gaidāms, ka spēle nebūs skaista, jo šis mačs bija ļoti svarīgs gan mums, gan viņiem. Svarīgākais bija labi nospēlēt aizsardzībā un nepieļaut muļķīgas kļūdas, kas var novest pie vārtiem. Prieks, ka izdevās viņus "pārmētāt", tāpat vairākas reizes ar divām, trim maiņām iespiedām viņus zonā. Varbūt tas gols tik ātri neiekrita, taču turpinājām iet uz priekšu un darīt, to, ko darījām. Beigās tas nesa panākumu un prieks, ka nesalūzām," norādīja Bičevskis, kurš trešajā periodā saņēma paaugstinājumu un nonāca vienā maiņā ar Indraši un Gintu Meiju.

"Šādā spēlē atbrīvoti spēlēt nevar, taču nekādas panikas mums nebija, visi viens otru uzmundrinājām. Teikšu vēlreiz, prieks, ka nesalūzām un noticējām, ka varam uzvarēt," piebilda Bičevskis.

Pēc iepriekšējās spēles ar Dāniju, kurā Latvijas izlase zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3, galvenais treneris Leonīds Beresņevs sūkstījās, ka šajā čempionātā pietrūkst vārtu guvumu, kurus hokeja terminoloģijā dēvē arī kā "iemesti ar gaļu", jeb gūti spēka spēlē no vārtu priekšas.

"Vai šis bija gols ar gaļu? Nezinu, varbūt, ar malto gaļu. Es gāju uz vārtiem, bet neviens jau man īsti netraucēja. Ja tā skaitās ar gaļu, lai būtu. Šis man pagaidām ir svarīgākais gols karjerā. Tāpat ceru, ka kāds ripu paņēma," par saviem pirmajiem vārtiem šajā līmenī sacīja viens no šī čempionāta patīkamākā pārsteiguma autoriem.

Latvijas izlasei apakšgrupas pēdējā spēlē otrdien būs jātiekas ar Norvēģiju. Komanda saglabā izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, taču tad jācer uz labvēlīgiem konkurentu spēļu iznākumiem. Labāko astoņu komandu skaitā Latvija var tikt, ja pēdējā mačā uzvarēs Norvēģiju, Šveice zaudēs abas savas atlikušās spēles Čehijai un Zviedrijai, bet Dānija zaudēs Čehijai un kaut punktu pazaudēs arī Kazahstānai.

Jau ziņots, ka A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar 12 punktiem seko Krievija. Trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Pa sešiem punktiem ir Dānijai un Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!