Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts spēlē pret Čehijas izlasi guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, taču neveiksmīgi izpildīja pēcspēles metienus, nemaz neizdarot metienu pa vārtiem. Tomēr jau pēc cīņas Čehijas klubā "Zlin" sezonu aizvadījušais Bukarts neveiksmīgo epizodi bija aizmirsis.

"Bez komentāriem, jo ne jau es vienīgais neiemetu. Kā teica, latviešu hokeja spēles speciālists Aigars Razgals, ar to nekas nebeidzas. Viņš savulaik neiemeta "bullīti" mačā, kurā izšķīrās čempionu tituls, bet šī bija viena no septiņām spēlēm. "Bullīši" jāmet tādiem cilvēkiem, kuri spēj to aizmirst, bet es jau to esmu aizmirsis, jāiet tālāk," pēc sestdien aizvadītās spēles žurnālistiem sacīja Bukarts.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sestdienas cīņu sāka neveiksmīgi, jau septītajā minūtē zaudējot ar 0:2, tomēr pēc tam atspēlējās un pat panāca vadību 3:2, tomēr minūti pirms pamatlaika beigām čehi atjaunoja neizšķirtu.

"No sākuma čehi aktīvi gāja mums virsū, bet mēs gribējām būt vēl aktīvāki. Mums kājas skrēja ātrāk nekā galva tika līdzi, taču pārtraukumā treneri teica, lai nomierināmies. Sākam domāt ar galvu nevis kājām un tad jau spēle aizgāja. Varēja just, ka čehiem iepriekšējā dienā bija vakara spēle pret Krieviju, jo mēs cīņas otrajā pusē bijām fiziski labāki," uzskatīja Bukarts.

Arī viņš atzina, ka Latvijas izlase, lai arī piedzīvoti divi zaudējumi, čempionātu sākusi labi. "Protams, vienmēr gribas vairāk, bet divi punkti šobrīd ir ļoti ok, lai gan jāatzīst, maksimums nav izspiests, jo varējām paņemt četrus vai piecus punktus. Tad gan varētu viens otram uzsist uz pleca un teikt, ka viss ir kārtībā. Taču priecē mūsu spēles zīmējums, priecē kolektīvs, priecē, ka cīnāmies viens par otru, mazākumā bloķējam ripas. Tās piecas minūtes mazākumā, kuras izturējām, ir liels pamats nākotnei. Kolektīvs ģērbtuvē ir lielisks, viens otru atbalsta un tas ir pats svarīgākais," komandas garu uzteica hokejists, kurš pret čehiem spēlēja 14 minūtes un 26 sekundes, izdarot trīs metienus pa vārtiem un nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Trīs no četriem šajā čempionātā gūtajiem Latvijas izlases vārtiem līdz šim ir iemetusi otrā maiņa, kurā bez Bukarta spēlē arī Andris Džeriņš un Miķelis Rēdlihs. Saprašanās uzbrucēju vidū ir laba, jo viņi arī iepriekš daudz ir spēlējuši kopā, skaidroja Bukarts.

"Paldies treneru korpusam, ka gandrīz visās pārbaudes spēlēs, izņemot Dāniju, kur nebija Miķeļa, mēs bijām kopā un mūs "nejauca" ārā, lai gan spēle brīžiem negāja. Treneris uzticējās un tas šobrīd nes augļus un ceru, ka turpinās nest. Savā vārtu guvumā es neredzēju, kā ripa ielido vārtos, jo pretinieks aizbrauca priekšā, bet otrajā golā, skrēju stūrī pakaļ ripai, zināju, ka man spēlēs korpusā, tikai jāatstāj rokas ārā, jāuzņem sitiens un jādod piespēle uz vidu. Biju pārliecināts, ka tur būs Andris, jo tā ir iespēlēta situācija, ka viens ir vidū, bet pēc tam tālais uzbrucējs atveras. Taču jā, Andris šajā mačā izdarīja divas lieliskas piespēles, mums atlika tikai ielikt ripu vārtos," partneri uzteica Bukarts.

Savukārt situācija ar Ronalda Ķēniņa noraidījumu pēc spēka paņēmiena pret Tomāšu Kundrāteku, bija strīdīga, uzskata Bukarts.

"Cik redzēju no beņķīša, tad Kundra (Tomāšs Kundrāteks) skrēja pakaļ ripai, bet tā pārlēca un viņš sniedzās pakaļ, tomēr hokejā tas ir visbīstamākais. Tādā brīdī tu esi pavisam nesagatavots sitienam, atslābis, bet Ronis ir spēka uzbrucējs ar lielu svaru. Domāju, tā bija neveiksmīga sakritība, jo neviens negribēja tajā brīdī otru satraumēt," sprieda Bukarts.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu Maskavā sāka piektdien ar 1:2 papildlaikā zaudējot Zviedrijai, bet sestdien ar 3:4 pēcspēles metienos atzina Čehijas pārākumu, lai gan minūti vēl pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 3:2.

Nākamajā spēlē Latvijas izlase pirmdien plkst.16.15 tiksies ar čempionāta saimnieci Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!