Foto: F64

Pēc pirmdienas spēles ar Krieviju šāgada pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts uzskata, ka šī Latvijas komandai bijusi pēdējā laika labākā spēle vairākumā.

Kā zināms, Latvijas izlase šai mačā piedzīvoja "sauso" zaudējumu ar 0:4 un nerealizēja nevienu no sešiem vairākumiem, ieskaitot divas situācijas, kad mūsējie spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem.

"Nebija tā, ka vairākums neizdevās, jo ripa labi "staigāja apkārt", bija momenti, metieni. Domāju, ka šī mums pēdējā laikā bija labākā spēle vairākumā," žurnālistiem sacīja Bukarts. "Protams, ir jāmet iekšā, bet tā jau ir tāda nianse - iekrīt, neiekrīt. Mēs visu laiku tikām zonā, ripa kustējās, tāpēc nav par ko kaunēties".

Bukarts uzskata, ka pretinieki respektēja Latvijas izlases sniegumu vairākumā, tāpēc nav bijuši pārāk aktīvi. "Mēs spēlējām savu hokeju, un man tā vien šķita, ka viņi bija sabijušies no mūsu vairākuma. Mazliet pietrūka arī veiksmes, taču ja reiz tās nebija, tātad nebijām nopelnījuši," piebilda uzbrucējs, kurš pēc trim spēlēm ir trešais rezultatīvākais spēlētājs Latvijas rindās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt zaudētie vārti bijuši pēc pašu kļūdām. "Pirmajā periodā viss bija kārtībā, tā bija jāturpina, taču viena maza kļūda, un Krievija uzreiz mūs sodīja. Tas bija tāds veiksmes gols, jo pa zemi Elvim kaut kur iegāja. Tomēr kopumā visus golus mēs paši sev vien atvedām, tāpēc domāju, ka treneru korpuss būs mazliet pikts, jo vārtus zaudējām uz savām kļūdām," secināja Bukarts.

Tas, ka spēle notika pret mājiniekiem, kuriem bija vētrains atbalsts, viņu nav iespaidojis. "Par atmosfēru vispār neuztraucos, man bija pilnīgi vienalga, kas notiek tribīnēs. Toties nesaprotami bija tiesneši. Beigās, kad lielajā vairākumā bija palikusi viena sekunde pieci uz trīs, spēlētāji nedzirdēja, ka treneris lika iet atpakaļ vārtsargam, bet mēs izgājām seši laukumā. Tiesneši uzreiz sodīja par laika vilcināšanu, taču viņi visu spēli meklēja, kur piesieties, te viņus neapmierina, ka krekls nav pareizi salikts, te vēl kas," brīžiem neparasto tiesnešu rīcību komentēja Bukarts.

Tikmēr trešās maiņas centra uzbrucējs Gints Meija, kuram šī bija 100. spēle valstsvienības rindās, sacīja, ka vairākumā nav īsti labi veicies. "Pāris kļūdas, un tāds ir rezultāts. "Mēs sākām labāk nekā iepriekšējos mačos, bet otrajā periodā sākām kļūdīties. Paldies par apsveikumu jubilejas spēlē, taču tā man varēja būt bišķi labāka," bilda Meija.

Viņš neslēpa, ka komanda pirmajos mačos ir atdevusi daudz spēku. "It kā divi punkti ir labi, bet varēja būt daudz labāk un paņemt arī vairāk punktu. Tagad tas jādara nākamajās cīņās, jāatpūšas un jāiet pretī Šveicei. Šodien varēja just, ka šī ir trešā spēle četrās dienās, bet tāds pats grafiks ir arī pārējām komandām," sacīja hokejists.

Abas izlases pasaules čempionātos augstākajā divīzijā savā starpā tikās astoto reizi, un Latvija piedzīvoja sesto zaudējumu. Latvija uzvarēja 2000. un 2003. gada čempionātā, bet nākamajos piecos mačos piedzīvojusi zaudējumus, turklāt visus ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Iepriekšējo reizi vienības sacentās 2014. gadā, kad Krieviju pirmo sezonu vadīja Znaroks un Vītoliņš, toreiz Latvija zaudēja ar 1:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!