Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlasei pasaules čempionātā nāksies spēlēt bez dvīņubrāļiem Daniela un Henrika Sediniem, kurus neatbrīvoja viņu pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras “Canucks”, vēsta interneta mājaslapa “aftonbladet.se”.

“Canucks” komanda, kas Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās Losandželosas “Kings” vienībai, abus hokejistus uz pasaules čempionātu nepalaida, jo viņiem esot savainojumi. Daniels Sedins martā guva smadzeņu satricinājumu, no kura līdz galam vēl nav atlabis, bet Henrikam Sedinam sakrājušās mikrotraumas.

Atgādinām, ka gatavību piedalīties pasaules čempionātā pēc Detroitas “Red Wings” izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas pauduši uzbrucēji Henriks Zetebergs un Johans Francens.

Vēl no NHL spēlētājiem Zviedrijas izlasē savu spēlēšanu apstiprinājis Bufalo “Sabres” vārtsargs Jonass Enrots, aizsargs Viktors Hedmans no Tampabejas “Lightning”, kā arī uzbrucēji Linuss Omarks no Edmontonas “Oilers”, Luī Ēriksons (Dalasas “Stars”) un Gabriels Landeskogs (Kolorado “Avalanche”). Tāpat cits “Red Wings” spēlētājs Džonatans Eriksons paudis gatavību doties palīgā valstsvienībai.

Zviedrijas izlase būs Latvijas valstsvienības pretiniece pasaules čempionāta B apakšgrupā. Vēl abas komandas sacentīsies ar Norvēģiju, Vāciju, Dāniju, Krieviju, Itāliju un Čehiju.
Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!