Foto: AP/Scanpix
Par pirmo 2014.gada pasaules hokeja čempionāta pusfinālisti kļuvusi Čehijas valstsvienība, kas dramatiskā mača izskaņā ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:0, 0:2) pārspēja ASV hokejistus.

Mačs iesākās ar ASV pārsvaru, un amerikāņi septītajā minūtē izvirzījās vadībā. Broks Nelsons vairākumā vārtu priekšā laboja Pītera Muellera metienu, bet turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās. Trešdaļas vidū Tomašs Rolineks labi nocīnījās pie vārtiem, un ar trešo mēģinājumu rezultātu izlīdzināja.

Pēc trim minūtēm otrajā trešdaļā viens no ASV līderiem Broks Nelsons saņēma desmit minūšu disciplinārsodu, bet vēl trīs minūtes vēlāk amerikāņu kapteinis Džastins Abdelkeiders izdarīja asu spēka paņēmienu pret Vladimiru Sobotku, saņemot 5+20 minūšu sodu. Sobotka guva savainojumu un laukumā vairs neatgriezās. Čehija piecu minūšu vairākumu sāka ļoti agresīvi. Pēc desmit sekundēm Tomašs Hertls izvirzīja vadībā čehus, bet brīdi vēlāk tiesnesis neieskaitīja vēl vienu čehu "golu". Tomēr devītajā minūtē Romāns Červenka panāca 3:1.

Čehi piecu minūšu vairākuma turpinājumā nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, kas palīdzēja cīņas gaitai atkal nedaudz izlīdzināties. Savukārt ASV 37.minūtē mazākumā ielaida arī ceturtos vārtus, čehiem precīzi metot Ondržejam Ņemecam.

Trešajā trešdaļā amerikāņi nenolaida rokas un turpināja cīnīties par uzvaru. Čehu vārtsargs Aleksandrs Salāks ilgāku laiku neļāva ripām lidot vārtos, tomēr pēdējās divās minūtēs Tailers Džonsons 13 sekunžu laikā ASV izlasei atguva divus vārtus. Taču ar 57 sekundēm bija par maz, lai ASV izlīdzinātu rezultātu.

$d_id=116; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!