Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čehijai ir izdevies labot Baltkrievijas pērn sasniegto pasaules hokeja čempionāta apmeklēšanas rekordu, jau turnīra ceturtdaļfinālā sasniedzot vairāk kā 650 tūkstošu skatītāju skaitu, informē turnīra rīkotāji.

Pēc aizvadītām 58 no kopumā paredzētajām 64 spēlēm šāgada pasaules čempionāta spēles Prāgā un Ostravā klātienē vērojuši 652 348 skatītāji, vidēji 11 247 līdzjutēji spēlē. Līdz ar to Baltkrievijas rekords - 640 044 skatītāju - ir pārspēts ar uzviju, un čehi ir atguvuši pasaules čempionāta līderu godu šajā statistikā.

"Pēc iepriekšējā Čehijā notikušā pasaules čempionāta 2004.gadā mums 10 gadus piederēja skatītāju skaita rekords, līdz pagājušogad Minska mūs apsteidza," saka Čehijas Hokeja federācijas prezidents Tomašs Krals. "Neslēpšu, ka mēs gribējām atgūt šo rekordu, jo tas skaidri parāda, cik populārs ir hokejs Čehija."

"Kā organizatori mēs ļoti uzmanīgi attiecāmies pret rekorda labošanu, taču biļešu iepriekšpārdošana un pirmās čempionāta dienas, kad abas arēnas Prāgā un Ostravā bija pilnībā izpārdotas, mums deva apstiprinājumu, ka esam uz pareizā ceļa. Priecājos, ka tik daudzi hokeja līdzjutēji - čehu un citu valstu - bija abās arēnās un radīja neticamu atmosfēru."

"Apmeklējuma rekords ir lielisks atalgojums par mūsu darbu un pūliņiem, kas ieguldīti turnīra organizēšanas darbā," saka čempionāta orgkomitejas ģenerālsekretāre Marketa Šerbova.

Nākamais Čehijas turnīra ambiciozais mērķis ir atlikušajās sešās spēlēs sasniegt 700 tūkstošu skatītāju atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!