Maskavas mērs Jurijs Lužkovs vizītes laikā Rīgā vēlas apmeklēt "Lido", Rīgas Vagonu rūpnīcu, kā arī tikties ar Latvijas lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem - pilsētu mēriem.
Rīgas dome saņēma Maskavas valdības pārstāvju vēlmes par 27. un 28.septembrī plānotās vizītes programmu, un tā vēl tiek precizēta, informēja Rīgas mēra padomnieks ārlietu jautājumos Armands Krūze.

Viņš pastāstīja, ka maskavieši visvairāk ieinteresēti tieši par ekonomiskās sadarbības jautājumiem, Lužkovs arī vēloties redzēt Rīgas pilsētu un, iespējams, apmeklēt Rīgas ostu.

"Viņus interesē visas vietas, kur iespējama ekonomiskā sadarbība," sacīja Krūze, piebilstot, ka precīza vizītes programma varētu būt zināma tikai dažas dienas pirms Lužkova ierašanās Rīgā.

Lužkovs apmeklēs Rīgu 27. un 28.septembrī, par ko oficiālu apstiprinājumu Maskavas valdībā guvis Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs, kurš apmeklēja Maskavas pilsētas dienas.

Aptuveni mēnesi pirms ieplānotās Lužkova vīzītes radās bažas par Maskavas mēra ierašanos Latvijā. Rīgas mērs Gundars Bojārs paziņoja, ka "saņēmis signālus, kas liecina, ka atsevišķās valsts institūcijās ir ideja neizsniegt Lužkovam vīzu", tomēr citas amatpersonas šādu "signālu" esamību noliedza. Bojārs arī paziņoja, ka Rīgas dome darīs visu, lai vizīte noritētu sekmīgi.

Pērnā gada nogalē Bojārs un Lužkovs parakstīja vienošanos par sadarbību, tāpat Rīgas domei noslēgts līgums par sadarbību arī ar Maskavas domi. Rīgas un Maskavas pašvaldības struktūras sadarbojas kultūras, izglītības, vides un citās jomās, un sadarbības ietvaros paredzēta Maskavas mēra vizīte Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!