Foto: F64
Čehijas hokeja izlases galvenais treneris Aloizs Hadamčiks nākamo pretinieci pasaules čempionātā (PČ) Latvijas valstsvienību uzskata par labi saspēlējušos un ātru komandu, spēlē pret kuru būs nepieciešama maksimāla koncentrēšanās.

Hadamčiks ir noskatījies visas Latvijas izlases spēles pasaules čempionātā un uzskata, ka Čehijai jāspēlē ar simtprocentīgu atdevi un nav sava spēle jāpakārto pretiniekam, rakstīja "hokej.cz". Hadamčiks tomēr ievērojis, ka Latvijas izlasē liela daļa hokejistu ir no Rīgas "Dinamo", ko viņš uzskata par Krievijas hokeja skolu.

"Viņi [Latvijas hokejisti] ir labi saspēlējušies, šķiet 14 spēlētāju ir no Rīgas "Dinamo". Viņi rāda tādu Krievijas hokeju – labi slido un var izveidot ātrus pretuzbrukumus," sacīja Hadamčiks. "Zinām, ka Latvija ir lieliska komanda," piebilda treneris.

Hadamčiks ir ielāgojis, ka Latvijas izlase labi spēlē skaitliskajā vairākumā, tādēļ no saviem hokejistiem sagaida disciplinētu spēli bez liekiem noraidījumiem.

Čehijas izlases vārtus pret Latviju sargās Jakubs Kovāržs, kurš treneru uzticību izpelnījās par veiksmīgo sniegumu abu komandu pārbaudes spēlē aprīļa sākumā Rīgā. Hadamčiks uzsvēra, ka Kovāržs lieliski aizvadīja spēli Rīgā, kad čehi Latvijas valstsvienību ar 4:3 pārspēja pēcspēles metienos.

"Jakubs Kovāržs devās laukumā pret Latviju Eiropas Izaicinājuma turnīra spēlē un bija lielisks. Nolēmām viņam uzticēties vēlreiz," savu lēmumu vārtsargu izvēlē pamatoja Hadamčiks.

Aizsardzības pāros čehi pret Latviju izmaiņas neplāno, bet uzbrukumā pirmo spēli čempionātā varētu aizvadīt Petrs Koukals, kam paredz vietu trešajā maiņā ar Petru Nedvedu un Alešu Hemski.

Latvijas un Čehijas izlases PČ spēlē tiksies ceturtdien plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!