Foto: F64
Latvijas hokeja izlase turpina pielāgoties pie jaunā galvenā trenera Teda Nolana piekoptā spēles stila, un darba vēl esot pietiekami daudz, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" stāstīja uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Atgādinām, ka Latvijas izlase jau aizvadījusi divas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja divus zaudējumus Čehijas izlasei. Pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar rezultātu 3:4 piekāpās pēcspēles metienos, bet otrajā čehi bija pārāki pamatlaikā (3:1).

Cipulis otrajā spēlē guva vienīgos vārtus Latvijas izlases labā, tomēr viņš par tiem pārāk nepriecājas: "Visa komanda meklē kopējo spēli un zīmējumu, un tas, ka mēs iemetām, nenozīmē, ka mums jau viss kārtībā. Tie goli jau nebija pēc iespēlētām kombinācijām, bet vienkārša apstākļu sakritība, manā gadījumā – noķērām viņus uz pretuzbrukumu un sanāca trāpīt. Protams, no psiholoģiskā viedokļa tas ir labi, ka sākumā kaut ko iemet, taču jebkurā gadījumā galvenais jau būs rezultāts pasaules čempionātā."

Lai arī Cipulis aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā izcēlās vien ar diviem gūtiem vārtiem, viņš neuzskata, ka Latvijas izlases rindās viņa sniegums esot labāks.

"Tās ir muļķības. Katru dienu daru vienu un to pašu darbu," intervijā laikrakstam teica uzbrucējs. "Ja kādam nepatīk mana spēle, lai neskatās. Ieslēdziet "Discovery"."

Cipulis šajā Latvijas izlases modelī ir viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem, tomēr viņš nejūtas, ka jau garantējis sev vietu sastāvā uz pasaules čempionātu.

"Tagad viss ir no jauna, cits treneris un līdz ar to visi spēlētāji ir vienlīdzīgās pozīcijās. Nav tā, ka es nejustu konkurenci – ir jaunie spēlētāji, kas sevi var parādīt. Jāstrādā!" uzsvēra spēlētājs.

20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Latvijas izlases pārbaudes spēles ar Čehiju


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!