Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis nav izsaukts uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) disciplinārās komisijas sēdi, kas nozīmē, ka, visticamāk, viņam izdosies izvairīties no diskvalifikācijas.

Sestdien notikušajā pasaules čempionāta spēlē pret Vāciju uzbrucējs 12 sekundes pirms mača beigām par uzbrukumu pretiniekam galvas apvidū saņēma 2+5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām, kas disciplinārajai komisijai dod tiesības izskatīt iespēju par vienas vai vairāku spēļu diskvalifikācijas piešķiršanu.

Ierastā prakse liecina, ka IIHF pārstāvji ar attiecīgās komandas vadību par spēlētāja iespējamu diskvalificēšanu sazinās spēles dienas vakarā vai nākamās dienas rītā, lai viņu un kādu no komandas vadības pārstāvjiem izsauktu uz sēdi un pieņemtu lēmumu. Kā apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, Cipulis uz sēdi nav ticis izsaukts.

Līdz ar, ja IIHF nepieņems pēkšņus lēmumus, uzbrucējs varēs palīdzēt Latvijas izlasei pirmdien gaidāmajā spēlē pret Franciju.

Pēc sestdienas mača Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pauda pārliecību, ka Cipulis netiks diskvalificēts, izceļot, ka līnijtiesnesis pieņēmis kļūdainu lēmumu.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!