Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis uzskata, ka pēc svētdien Stokholmā pasaules čempionātā izcīnītās uzvaras ar 3:2 pār Vāciju, Latvijas valstsvienībai turpmākajā turnīra gaitā psiholoģiski spēlēt būs vieglāk.

"Protams, šī uzvara ir ļoti nozīmīga. Mēs nedrīkstam rēķināt, kuri būtu jāuzvar, bet kuriem varam zaudēt, jo katrā spēlē jācīnās par uzvaru. Šoreiz tas izdevās, tāpēc tālāk mums spēlēt būs psiholoģiski vieglāk," pēc spēles sacīja otrās maiņas uzbrucējs.

Tapat kā pirmajā mačā pret Krieviju, arī šoreiz sanācis labs pirmais periods, bet otrajā iniciatīva pārgājusi pretinieku pusē, tomēr uzvaru izdevās izcīnīt, lai gan spēle bijusi grūta, atzina Cipulis.


"Nekas šajā dzīvē nav viegli, un tā arī šajā spēlē, jā - bija grūti. Pirmais periods atkal bija labs, bet pēc tam drusciņ piekusām, jo pirmās divas maiņas spēlēja vairāk nekā trešā un ceturtā. Sākumā bija vēl svaigums, pēc tam bija grūtāk, taču tāds bija treneru plāns un spriežot pēc rezultāta viss izdevās. Mums otrais periods vienmēr bijis tāds bēdīgāks, un arī šoreiz tas neizpalika, taču galvenais, kāds rezultāts ir pēc 60 minūtēm," uz to, ka uzvarētājus nevajag tiesāt, norādīja hokejists.

Pret Vāciju allaž spēlēt bijis grūti, jo īpaši fiziski, taču Latvijas izlase izturējusi. "Viņiem spēlētāji ir augumā raženāki nekā mums, jo sevišķi aizsargi, taču neskatoties uz to mēs labi cīnījāmies," uzsvēra Cipulis.

Viņš arī atzina, ka "Globen Arena" kvalitatīvāka spēle izdodas trešdaļu sākumos, kad ledus ir tikko uzliets, bet pēc tam uz ledus veidojas sniegs, kura dēļ ripas kontrole ir apgrūtinošāka, tāpēc spēlētājiem jābūt uzmanīgākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!