Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hokeja valstsvienībai gaidāmajā pasaules čempionātā palīdzēs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Pāvels Dacjuks, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

33 gadus vecais Dacjuks 70 NHL regulārā čempionāta spēlēs šosezon guva 19 vārtus un izpildīja 48 rezultatīvas piespēles.

Savukārt piecos Stenlija kausa izcīņas mačos uzbrucējs izcēlās ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm.

Dacjuks ir viens no pretendentiem uz šīs sezonas Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz NHL labākajam aizsardzības stila uzbrucējam.

"Red Wings" komanda Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Nešvilas "Predators" hokejistiem.

Kā ziņots, Krievijas hokeja izlasei drīzumā pievienosies arī NHL komandas Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Jevgēņijs Malkins.

NHL regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Malkins Krievijas vienībai, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm gaidāmā pasaules čempionāta apakšgrupā, pievienosies 2.maijā.

Malkins 75 regulārā čempionāta spēlēs guva 50 vārtus un izpildīja 59 rezultatīvas piespēles, kopumā iekrājot 109 rezultativitātes punktus.

Līdz ar to Malkins otro reizi karjerā saņēma Kanādas hokeja leģendas Ārta Rosa vārdā nosaukto trofeju, kas tiek piešķirta NHL regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam.

Savukārt sešos Stenlija kausa mačos, kur "Penguins" Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 2-4 zaudēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Filadelfijas "Flyers" komandai, Malkins guva trīs vārtus un veica piecas piespēles.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Krievijas un Latvijas izlases spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!