Foto: AFP/Scanpix
Uzvarot Kazahstānas izlasi pirmdien pasaules čempionāta A grupas spēlē, Dānijas valstsvienība ir pārvilkusi svītru Latvijas cerībām iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Dānijas izlase pieveica Kazahstānu ar rezultātu 4:1 (3:0, 1:1, 0:0), paceļoties uz ceturto vietu grupas kopvērtējumā.

Ja Dānijas izlase zaudētu kazahiem pamatlaikā, Latvijas izlase vēl saglabātu cerības iegūt ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, taču dāņu jau no pirmajām spēles minūtēm lika saprast, ka paši vēlas to izdarīt, - jau pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:0 skandināvu komandas labā.

Vispirms pirmās trešdaļas sākumā Kazahstānas izlasei radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tā netika izmantota, kamēr Dānija izmantoja jau pirmo vairākumu, kad 2+2 soda minūtes "atsēdēja" Iļja Lobaonovs. Pāvelu Poluektovu pārspēja Markuss Lauridsens.

Kazahi turpinājumā tika sodīti par katru nākamo pārkāpumu - Dānija realizēja vēl divus skaitliskos vairākumus, līdz pirmās trešdaļas beigām panākot 3:0 pārsvaru.

Otrajā periodā Kazahstānas vārtos stājās Dmitrijs Malgins.

Otrā trešdaļa iesākās ar skaistu Kazahstānas pirmās maiņas uzbrukumu, kura smailē nonāca Naidžels Douss, un Kanādā dzimušais aizsargs pārspēja Sebastjanu Dāmu. Tā bija vienīgā reize, kad ripa pabija Dānijas izlases vārtos, kamēr dāņi piespieda "kapitulēt" arī Malginu - Nikolajs Ēlerss realziēja ceturto skaitlisko pārsvaru Dānijas labā.

Trešajā periodā abas komandas izskatījās samierinājušās ar rezultātu uz tablo, un spēle tā arī noslēdzās, ar rezultātu 4:1 Dānijas labā.

$duelID=363;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Līdz ar to abām komandām pasaules čempionāta grupu turnīrs noslēdzies; Kazahstānai tā bija arī pēdējā spēle šajā turnīrā, jo viņi ieņem pēdējo vietu, kamēr dāņiem vēl ir jāgaida Šveices izlases pēdējā spēle otrdien. Šveiciešu pēdējie pretinieki bus grupas līderi čehi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!