Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš, visticamāk, savainojuma dēļ šogad nevarēs spēlēt pasaules čempionātā, intervijā laikrakstam "Diena" izteicās, ka kādreiz valstsvienība spēlēs labākajā sastāvā un spēs arī izcīnīt godalgas.

Dārziņš šogad piecus mēnešus izlaida pleca traumas dēļ, marta beigās atgriezās uz ledus savas komandas Kazaņas "Ak Bars" rindās. Tomēr Rīgā veiktajās medicīniskajās pārbaudēs konstatēts, ka Dārziņam "no nulles" jāsāk rehablitiācijas process, tādējādi, visticamāk, šogad viņš nespēlēs pasaules čempionātā.

"Pārdzīvojumi tik tiešām bija lieli, un tie vēl nav beigušies. Piecus mēnešus dzīvot pastāvīgās sāpēs un tagad aiziet pie ārsta, lai uzzinātu, ka atkal viss ir jāsāk no nulles – tas tiešām ir grūti," par šo sezonu saka Dārziņš.

Dārziņam arī pagājušais gads pasaules čempionātā nebija veiksmīgs. Uzbrucējs pasaules čempionātā aizvadīja vien trīs spēles, jo pēc ripas trāpīšanas pa potīti viņš pēdējos mačus izlaida. Tomēr hokejists saglabā optimismu un uzskata, ka Latvijas izlase ir spējīga pārsteigt un izcīnīt godalgas.

"Kad Edgars Masaļskis ar Hantimansijskas komandu bija atbraucis uz Kazaņu un man vēl turpinājās rehabilitācijas process, viņš iepriekšējā vakarā viesojās pie manis. Toreiz norunājām, ka šis varētu izlasei būt labs gads. Bija mums tādas priekšnojautas. Es jau būtu atkopies pēc traumas," saka Dārziņš. "Jā, tāpēc arī pārdzīvojums ir liels. Es tomēr ļoti ceru, ka čaļi tik un tā sevi parādīs un ka kādreiz mums izdosies savākt patiešām labu blici un vienā čempionātā viss aizies kā pa sviestu. Tas būs čempionāts, kuru vēl ilgi atcerēsimies."

"Tas varbūt pārdroši skan, bet gribētos vienreiz kaut ko uzkārt kaklā. Es domāju, ka tas ir iespējams. Pārvarēt ceturtdaļfinālu mums ir pa spēkam. Vienā spēlē daudz kas var notikt," uzskata Dārziņš. "To jau parādīja mūsu spēle Vankūveras olimpiskajās spēlēs ar Čehiju. Papildlaikā ripa varēja iekrist arī otros vārtos. Ja būtu "bullīši", čehiem stress būtu lielāks. Vienā spēlē var iedot arī vairākumu pieci pret trīs, mēs iemetam divas ripas un ar tām var arī pietikt uzvarai. Visādi scenāriji var iegrozīties vienā spēlē. Tā nav sērija līdz četrām uzvarām, kurā ar mūsu spēlētāju resursiem būtu pagrūti konkurēt."

Latvijas hokeja izlase šonedēļ uzsāka gatavošanos pasaules čempionātam, kas maijā notiks Zviedrijā un Somijā. Šo piektdien un sestdien "Arēnā Rīga" paredzētas pirmās pārbaudes spēles pret Čehijas valstsvienību, vēl pirms pasaules čempionāta 11. un 13. aprīlī izbraukumā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar dāņiem, bet 20. un 21. aprīlī mūsējie uzņems spēcīgo Krievijas izlasi, savukārt 30. aprīlī un 1. maijā izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles ar frančiem.

2012.gada pasaules čempionātā, kas pēc jaunas izspēles sistēmas notiks Zviedrijā un Somijā, Latvijas valstsvienība savas grupas spēles aizvadīs Stokholmā, kur sacentīsies ar Krievijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!