Foto: F64
"Redzēju, ka vārtsargs iznāk uz manu metienu un zināju, ka "Daugava" [Kaspars Daugaviņš] tādās epizodēs nekad neizslēdzas," pēc uzvaras pār Šveici pasaules čempionāta mačā žurnālistiem pauda viens no izšķirošās kombinācijas autoriem Lauris Dārziņš.

Kā zināms, aizvadītajā spēlē trešdien Latvija guva uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 2:1. Uzvaras vārtus Latvija iemeta ātrajā pretuzbrukumā, kad pēc Dārziņa un Kaspara Daugaviņa saspēles izcēlās otrais no viņiem.

"Pēc trim zaudējumiem vienmēr ir grūti, tāpēc šis ir milzīgs panākums," stāstīja Dārziņš. "Spēlējām kā otrais numurs, tomēr varējām uzvarēt arī pamatlaikā. Skaidrs, ka pretinieki pamatlaika beigās riskēja un ir grūti nosegt visu, tomēr mums izdevās ātra izeja no zonas un daudzreiz skrējām divi pret vienu. Guvām pirmie vārtus, bet žēl, ka pretuzbrukumos neizdevās iemest vēl kādus."

$d_id=49; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

"Šveicieši spēlēja vakar vakarā, bet mēs atpūtāmies, jo zinājām, ka enerģija būs vajadzīga. Acīmredzot pagarinājumā mums bija kāds ekstra solis," par uzvaras vārtu guvumu pauda Dārziņš. "Likās, ka aizskriesim divi pret vienu, bet viņu aizsargs paspēja atgriezties. Varbūt nospēlējām nedaudz neierasti - aizgāju Daugavam (Daugaviņam) aiz muguras, redzēju, ka vārtsargs iznāk uz manu metienu un zināju, ka Daugava tādās epizodēs nekad neizslēdzas. Tāpēc palaidu uz tālo stabu un viņš pabeidza uzbrukumu."

Dārziņš pauda nožēlu, ka "sausā" maču neizdevās noslēgt Edgaram Masaļskim, kurš atvairīja 35 no 36 pretinieku raidījumiem.


"Pēc mača Edžam teicu, ka viņš ir varonis. Varu vēlreiz atkārtot, ka statistika nemelo - vienu metienu viņi iemocīja, bet ķiveri nost Edžam par sniegumu," uzsvēra uzbrucējs.

Latvijas izlasi Šveici pasaules čempionāta augstākajā divīzijā desmitajā tikšanās reizē pieveica vien otro reizi. Pirmais panākums bija 2009.gadā Bernē, kad Latvija svinēja panākumu pēcspēles metienu sērijā ar 2:1, atstājot mājiniekus ārpus ceturtdaļfināla.

"Šoreiz var vilkt paralēles ar 2009.gada spēli. Arī toreiz spēlējām kā otrais numurs, bet bijām gudrāki gan tad, gan tagad, uzvarot ar atsevišķiem knifiem," teica Dārziņš.

Latvijas izlase nākamo cīņu šajā turnīrā aizvadīs piektdien, kad gaidāma tikšanās ar Vāciju, bet jau sestdien jāspēkojas ar Austriju. Savukārt pēcāk gaidāms apakšgrupu turnīra noslēdzošais mačs pret Franciju.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, bet par punktu mazāk ir Zviedrijai. Tikmēr Šveice arī tikusi pie astoņiem punktiem četrās spēlēs, bet ceturtajā vietā ar četriem punktiem atrodas Čehija. Trīs punkti un piektā vieta apakšgrupā ir Vācijai, bet sestā ar tikpat punktiem ir Francija. Ar diviem punktiem septītā ir Austrija, bet astotajā - Latvija, kurai arī divi punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!