Foto: F64
Pēc spēles ar Šveici, kurā tika svinēta pirmā uzvara šāgada pasaules čempionātā, Latvijas izlases hokejisti uz ģērbtuvēm devās smaidīgi un jokojot pieprasīja viens no otra alu, bet sava vārtsarga Egdara Masaļska darbu šajā mačā novērtēja visaugstāk.

Jau ziņots, ka trešdien pasaules čempionāta spēlē Latvija ar 2:1 pagarinājumā uzveica Šveici.

"Man ar laikam būs jāuzliek puišiem alus par noraidījumu... Edžam pat cisternu alus varētu uzlikt! Bet gan jau pats varēs tagad atļauties, dabūs jaunu kontraktu Šveicē uz vēl vienu gadu," pēc spēles smējās komandas kapteinis, kura vārti pagarinājumā atnesa komandai pirmo uzvaru. "Kad tu iemet "golu", turklāt uzvaras "golu" - tu jau spēlē ne tikai dēļ tiem čaļiem, kas laukumā, tas ir pasaules čempionāts, kurā tu pārstāvi savu valsti. Te gūt vārtus, turklāt zinot, cik ļoti mums bija svarīgi - uz pāris sekundēm biju vienkārši septītajās debesīs!"

"Viegli nebija, zinot Šveici - arī viņi izgāja uz visu vai neko, jo šveiciešiem turnīra turpinājums izskatās diezgan "bēdīgi" un jācer tikai uz mums," jau nopietni par aizvadīto spēli saka Daugaviņš." Salīdzinot iepriekšējiem mačiem, viņi uzreiz no sākuma sāka spēlēt kā kanādieši, "forčekoja" un to spiedienu vajadzēja izturēt. To mēs izdarījām un pēc tam labi spēlējām. Beigās varbūt nepaveicās - mēs laikam 3:0 vinnējām, jo Janka, cik saprotu, "iemeta" to golu.... Viss tika izdarīts perfekti, Edža "vilka", aizsardzība labi spēlēja, viens par otru "sitāmies", gūlāmies zem ripām, bloķējām. Varbūt spēle nebija tik skatāma kā pret čehiem, kad veidojām daudz uzbrukumu, bet izdarījām to, kas bija jāizdara. Ko mēs komandā runājām pirms visām spēlēm - spēlējam labi, labi, labi, un tad sākam pieļaut bērnišķīgas kļūdas vidus zonā. Tagad spēlējām vienkāršāk un viss bija kārtībā. Mums visu laiku tā būtu jāspēlē, kā šodien.

Lai arī ir prieks par uzvaru, Daugaviņš norāda, ka vēl ir aizvadāmas vairākas svarīgas spēles. "Slogs nekāds no pleciem nav nost, bet ir tas mazais pirmais darbiņš, kas bija vissvarīgākais, ir izdarīts. Esam vel dzīvi, rīt jāatpūšas un jāsāk viss no jauna," viņš saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!