Foto: LETA
Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Kaspars Daugaviņš izvairījies no diskvalifikācijas par incidentu sestdien notikušajā pasaules čempionāta spēlē ar Norvēģijas valstsvienību, apstiprinājusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Daugaviņam izteikts mutisks brīdinājums. IIHF uzsvērusi ka Daugaviņa darbības turpmāk tiks uzraudzītas stingrāk un nākotnē līdzīgu pārkāpumu gadījumā viņu gaida smagāks sods.

Tomēr pārbaudēs pie ārstiem konstatēts, ka uzbrucējam lauzts labās kājas mazais pirksts, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Par Daugaviņa dalību pirmdienas mačā tiks izlemts pēc pirmdienas rīta treniņa, bet pats hokejists iepriekš svētdien žurnālistiem izteicās, ka būtu gatavs doties laukumā arī ar lauztu pirkstu.

Kā ziņots, sestdien aizvadītajā mačā Daugaviņš visa mača garumā centās saniknot Norvēģijas izlases kapteini Ūli Kristianu Tolefsenu, kuram pēc otrās trešdaļas beigām nesportiski iesita ar nūju pa kājstarpi.

Tomēr rupji pret Daugaviņu nospēlējis arī pats Tolefsens, kurš kādā no epizodēm esot latvietim spēcīgi uzkāpis uz kājas, traumējot pirkstu.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs pirmdien plkst.17.15, kad spēkosies ar Dāniju. Abām komandām gaidāmajā spēlē nepieciešama uzvara. Latvijas izlasei trīs punkti nepieciešami cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet Dānija pašlaik izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Pašlaik Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā ceturtā ar septiņiem punktiem ir Norvēģijas valstsvienība, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un Vācija.

Pēdējo spēli apakšgrupā Latvijas izlase aizvadīs otrdien plkst.21.15, kad sacentīsies ar vienu no čempionāta saimniecēm Zviedriju, kas pirms šī mača jau varētu būt garantējusi otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!