Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules hokeja čempionāta grupu turnīrā starp labākajiem vārtu guvējiem un veiksmīgākajiem piespēlētājiem atrodami Latvijas izlases uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš.

Daugaviņš septiņās grupu turnīra spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem, kas dod dalītu ceturto vietu ar vēl pieciem uzbrucējiem. Astoņus vārtus līdz šim guvis Filips Forsbergs (Zviedrija), bet pa sešiem Teilors Halss (Kanāda) un Broks Nelsons (ASV).

Savukārt Dārziņš septiņās spēlēs izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, kas šajā rādītājā viņam dod dalītu ceturto vietu. Tikpat daudz piespēļu izdarīja vēl seši hokejisti. Līderis šajā rādītāja ir zviedrs Olivers Ekmans-Larsons, kura kontā deviņas rezultatīvas piespēles, bet aiz viņa ir Matiass Olimbs ar astoņām piespēlēm.

Pēc pasaules čempionāta pirmās kārtas Dārziņš ar trim vārtiem, septiņām piespēlēm un desmit punktiem rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem astoto vietu, bet Daugaviņš ar deviņiem punktiem (pieci vārti un četras piespēles) ir 12.vietā. Pirmo vietu ar 11 punktiem (četri vārti un septiņas septiņas piespēles ) dala krievs Jevgeņijs Dadonovs un kanādieši Mets Dušēns un Džeisons Speca.

Vēl Guntis Galviņš ir astotais rezultatīvākais aizsargs šajā čempionātā ar gūtiem vieniem vārtiem un izdarītām četrām piespēlēm. Ekmans-Larsons ir līderis ar diviem "goliem" un deviņām piespēlēm.

Kristaps Sotnieks šobrīd ir dalītā trešajā vietā sodu minūšu skaita ziņā. Viņš nopelnījis 27 soda minūtes, kamēr pirmajā vietā ar 34 soda minūtēm ir Francijas spēlētājs Antuāns Rusēls. Tikmēr komandu vērtējumā Latvija turnīrā bija otra rupjākā, kopumā septiņu maču laikā nopelnot 110 soda minūtes. Līdere ar 123 minūtēm bija Francija.

Vārtsargs Edgars Masaļskis šajā čempionātā atvairījis 90,83 procentus pretinieku metienu, kas šajā rādītājā viņam pasaules čempionātā šobrīd dod astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!