Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc četrām pasaules čempionāta spēlēm ir dalītā trešajā vietā labāko vārtu guvēju sarakstā, kamēr Lauris Dārziņš ir piektajā vietā starp labākajiem piespēlētājiem.

Daugaviņš ar četrās spēlēs gūtiem trīs vārtiem ir dalītā trešajā vietā. Trīs vārtus guvuši arī Sidnijs Krosbijs (Kanāda), Jevgeņijs Dadonovs (Krievija), Luī Ēriksons (Zviedrija), Andrejs Meszarošs (Slovākija ) un Viktors Rasks (Zviedrija). Labākais vārtu guvējs ar pieciem "goliem" ir zviedrs Filips Forsbergs, bet otrajā vietā ar četriem vārtiem ir kanādietis Teilors Halss.

Tikmēr Lauris Dārziņš ir dalītā piektajā vietā starp rezultatīvo piespēļu autoriem, un viņš asistējis četros vārtu guvumos. Tikpat rezultatīvu piespēļu ir vēl septiņiem hokejistiem. Līdz šim labākie piespēlētāji bijuši Jevgeņijs Dadonovs, Olivers Ekmans-Larsons (Zviedrija) un Raiens O'Railijs (Kanāda), kuriem ir pa piecām piespēlēm.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (vārti + piespēles) Dārziņš ar vienu "golu" un četrām piespēlēm ir 12.vietā, bet Daugaviņš ar trīs vārtiem un vienu piespēli ir 15.pozīcijā. Teilors Halss ar astoņiem rezultativitātes punktiem (5+3) ir pirmajā vietā, bet Dadonovs ir otrajā vietā (3+5).

Vēl no Latvijas izlases spēlētājiem starp statistikas līderiem atrodams Kristaps Sotnieks, kurš ir dalītā trešajā vietā starp nedisciplinētākajiem spēlētājiem ar 27 soda minūtēm. 32 soda minūtes un pirmā vieta šajā rādītājā ir Antuānam Ruselam no Francijas izlases.

Edgars Masaļskis vārtsargu topā ir desmitajā vietā pēc atvairīto metienu procenta. Līdz šim viņš ticis galā ar 89,23 procentiem metienu, vidēji ielaižot 3,83 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!