Foto: LETA

Treniņus ar Latvijas hokeja izlasi pirmdien uzsāka uzbrucējs Andris Džeriņš un aizsargs Oskars Cibuļskis, bet trīs spēlētāji no izlases tika atskaitīti, informē Latvijas Hokeja federācija.

Džeriņš un Cibuļskis pēc sezonas Čehijas čempionātā pievienojās izlasei, taču līdz šim viņi darbojās tikai trenažieru zālē, taču no pirmdienas viņi bija uz ledus ar pārējo komandu.

Aizvadītajā sezonā Džeriņš Čehijas kluba "Mountfield" sastāvā regulārajā čempionātā 41 spēlē guva septiņus vārtus un izdarīja 17 piespēles, bet 10 izslēgšanas cīņās viņa kontā divi vārti un divas piespēles. Arī Cibuļskis spēlēja šī kluba rindās, un viņš 49 spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja 10 piespēles, bet 11 "play-off" mačos viņa kontā vārti un četras piespēles.

Savukārt no izlases pirmdien atskaitīti aizsargi Roberts Kaļķis un Renārs Kārkls, kā arī vārtsargs Ernests Tomass. Viņi ar izlasi nebija iepriekšējās divās pārbaudes spēlēs pret Slovākiju.

Latvijas izlase šajā sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta sešās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. 26. un 27. aprīlī tiks aizvadīti mači pret Šveices izlasi, bet 1. maijā pēdējā pārbaudes spēle Latvijai būs pret Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!