Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels esot "liels piekritējs" idejai par pasaules čempionātu ar 12 komandām, taču samazināt dalībnieku skaitu šai turnīrā pagaidām nav plānots.

"Ziniet, es esmu liels atbalstītājs idejai par 12 komandām, tas turnīru padarītu neticami interesantu," Fāzelu citē izdevums "Sport Ekspress". "Ideālais variants. Taču no politiskā viedokļa būtu neizmērojami grūti veikt šādu samazināšanu. Paplašināt turnīru būtu daudzkārt vienkāršāk nekā samazināt, un to mēs arī neizskatām. Iespējams ir viss, taču šajā gadījumā rastos lielas grūtības."

Fāzels uzskata, ka ļoti pievilcīgs varētu kļūt arī turnīrs divām divīzijām ar 12 komandām katrā.

"No otras puses, 16 komandu turnīram ir savi plusi, piemēram, Dienvidkoreja ir izsitusies līdz elites divīzijai," norāda IIFH prezidents. "12 komandu formātā tas nebūtu iespējams. Ir jāizskata visi plusi un mīnusi, izpētīt pēdējo gadu pieredzi. Ja iespējams kaut ko uzlabot – tas ir jādara. Taču ir arī tāda lieta kā mārketinga jautājums, un mūsu partneris šajā jomā uzstāj uz 16 komandām, jo vēlas pārdot televīzijas translāciju tiesības pēc iespējas vairāk valstīm. Tiesa, pēc nopietnas pārformatēšanas tiesības translēt A divīziju varētu kļūt vēl pievilcīgākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!