Foto: Reuters/Scanpix
2012.gada pasaules hokeja čempionātā trešo uzvaru trīs spēlēs otrdien izcīnīja Somijas hokeja izlase, kas ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) pieveica Šveices valstsvienību.

Pēc minimālām uzvarām 1:0 pār Slovākiju un Baltkrieviju somi otrdien "atvērās" un guva piecus vārtus, tomēr šveiciešiem kā pirmajiem izdevās "atslēgt" arī somu vārtus.

Par spēles galvenajiem varoņiem kļuva Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Jarko Imonens un Valteri Imonens no Detroitas "Red Wings", kuri katrs guva pa diviem vārtiem. Vēl vairāk izceļams Filpula, kurš abus vārtus guva trešā perioda vidū nepilnu divu minūšu laikā, no 3:2 panākot 5:2. Vēl vienus vārtus somiem guva labi zināmais Maskavas "Dinamo" spēlētājs, Igaunijā dzimušais Somijas krievs Leo Komarovs.

Šveicei vārtus guva Andress Ambūls un Romāns Viks.

Somi ar uzvaru praktiski sev jau ir nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā un cīnīsies par pirmo vietu Helsinku grupā. Šveicieši piedzīvoja pirmo zaudējumu trīs spēlēs, tomēr joprojām ir labās pozīcijās cīņā par vietu labāko astotniekā.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='somija'; $t2='sveice'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!