Foto: DELFI
Minskā pasaules hokeja čempionāta rīkotāji ir ierīkojuši vairākas fanu zonas, no kurām viena atrodas līdzās Studentu ciematam, kur dzīvo diezgan kupls Latvijas līdzjutēju pulks, novēroja portāls "Delfi".

Ciematā dzīve sit augstu vilni, neskatoties uz to, ka svētdien Latvijas fanu tur nebija nemaz tik daudz. Todien Latvijas izlase nespēlēja, un mūs fani laikam taupīja spēkus pirmdienas spēlei ar Baltkrieviju. Un nav jau arī viegli izturēt "mūžīgo svētku" režīmu, jo fanu zona strādā no deviņiem rītā līdz diviem naktī.

Kolorītais līdzjutējs Latvijas kreklā ar vārdu "VITEK" uz muguras ir sajūsmā par šo čempionātu. Viņš ieradies Minskā uz pēdējām trim apakšgrupas spēlēm un pagaidām viņam viss patīk. Mīnusus nenosauca, bet plusu turnīram esot vairāk kā vajag. Lietuvas - Baltkrievijas robežu esot šķērsojuši pusstundas laikā pa īpašo pasaules čempionāta viesu "koridoru", dzīvošanas apstākļi esot lieliski, un uzvaras būšot, par to viņš ir pārliecināts.

"Delfi" korespondentam ar robežas šķērsošanu gan ir sliktāka pieredze - septiņos no rīta šī procedūra aizņēma divas ar pusi stundas, un pa to pašu īpašo koridoru. Līdzjutēji pie robežas bija naktī.

Apkārt čempionātam valdošā atmosfēra ir lieliska - organizatori ir daudz ko paveikuši līdzjutēju labā. Piemēram, fanu zonās ir pat mikroviļņu krāsnis un tējkannas, bet blakus ir supermārkets. Katru dienu faniem uzstājas cits vietējais mūzikas ansamblis, bet noslēgumā ir diskotēka. Kādam ir dzimšanas diena? Nav problēmu! Apsveikumi skan pa visu fanu zonu. Tā vakar, piemēram, tika sveikts Valdis no Latvijas.

Ēdināšana ir vienkārša - teltīs lej ne pārāk dārgu vietējo alu, blakus cepas latviešu nacionālais ēdiens šašliks, piedāvājumā ir daudz dažādas ēdmaņas un uzkodu.

Līdzjutēji savstarpēji sadzīvo labi. Gluži otrādi, cenšas uzmundrināt tos, kuru komanda todien zaudēja. Piemēram, somi pēc zaudējuma amerikāņiem atgriezās ļoti bēdīgi, jo viņu komandas turpmākā nākotne jau atkarīga no citu izlašu spēļu rezultātiem.

Uzvarētāju prospekta sākumā, kur atrodas Ledus pils, ir vel viena fanu tikšanās vieta. To var nodēvēt par savdabīgu baltkrievu preču tirdziņu - lins, ādas izstrādājumi, ļoti garšīgi ēdieni utt. Te arī var uz lielajiem ekrāniem noskatīties spēļu translācijas.

Īpaši pieprasīti ir suvenīri ar šāgada čempionāta simboliku. Hokeja kreklu stendā visliekāko popularitāti, protams, bauda Krievijas un Baltkrievijas formastērpi - Ovečkina krekli bija izpārdoti jau sestdien, un tad tauta sāka pieprasīt Malkina kreklus. Pērk arī Latvijas kreklus, bet pēc pārdevēja teiktā, būtu gribējies tos pārdot vairāk (viena krekla cena ir ap 495 tūkstošiem vietējo rubļu (ap 50 dolāriem)).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!