Foto: AFP/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas mājiniece Francija savā pēdējā turnīra spēlē ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja Slovēnijas valstsvienību, kas jau iepriekš bija zaudējusi cerības palikt elites divīzijā.

Francijas izlase pasaules čempionātā septiņās spēlēs izcīnīja desmit punktus, taču ar to bija par maz, lai "aizķertos" cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Slovēnijas valstsvienība tika tikai pie viena punkta un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā.

Mača pirmā puse aizritēja nerezultatīvā cīņā, bet tad otrā perioda vidū Francijas izlase trīs minūšu laikā guva divus vārtus. Vispirms 29. minūtē vairākumu realizēja Antuāns Rusēls, bet 32. minūtē Johans Ovitū izdarīja precīzu metienu un dubultoja savas komandas pārsvaru.

Spēles turpinājumā 45. minūtē divu vīru vairākumu realizēja Antuāns Rusēls, savukārt 24 sekundes vēlāk mazākumā Jans Muršāks guva pirmos un vienīgos vārtus slovēņiem. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Rusēls mazākumā raidīja ripu tukšos vārtos, guva savu trešo "golu" un panāca spēles gala rezultātu.

Šajā mačā ardievas Francijas valstsvienībai teica ilggadējie komandas līderi vārtsargs Kristobals Uē un uzbrucējs Lorāns Menjē.

$duelID=673;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!