Foto: Reuters/Scanpix
Vēl vienu negaidītu uzvaru 2014.gada pasaules hokeja čempionātā pirmdien izcīnīja Francijas valstsvienība, kas ar rezultātu 5:3 (0:1, 1:2, 4:0) pārspēja Slovākijas valstsvienību, sagādājot tai trešo zaudējumu pēc kārtas.

Spēles iesākumā pārsvars piederēja Slovākijas komandai, kas arī pirmā guva vārtus. 16.minūtē Ladislavs Nagijs mazākumā ātrajā pretuzbrukumā raidīja ripu vārtu tīklā, bet otrajā trešdaļā Nagijs pēc Miroslava Šatana piespēles bija precīzs no vārtu priekšas.

27.minūtē Francija vārtus atguva, kad vairākumā Baptiste Amārs izdarīja metienu no tālās distances, kamēr komandas biedrs vārtsargam nosedza skatu. Tomēr trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Šatans pēc skaistas vairākuma izspēles atjaunoja Slovākija divu vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā abu komanda cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Slovākija īsā laika periodā saņēma divus noraidījumus un palika "lielajā" mazākumā. Francija šo iespēju realizēja. Vispirms, spēlējot pieci pret trīs, ripu no distances vārtos raidīja Amārs, bet 26 sekundes vēlāk pieci pret četri vairākumu izmantoja Antuāns Rosels, kurš vārtu priekšā laboja komandas biedra metienu. Turpinājumā arī Slovākija varēja spēlēt "lielajā" vairākumā, bet to nespēja realizēt. Tūlīt pēc tam uzbrukumā vārtu priekšā lieliski nocīnījās Damjēns Flerī, kurš izvirzīja vadībā Francijas komandu. Mača izskaņā Rosels raidīja ripu tukšos vārtos, panākot mača gala rezultātu - 5:3.

Francija pasaules čempionātu sāka ar sensacionālu uzvaru pār Kanādu, bet tad piekāpās Itālijas komandai. Tikmēr Slovākija šajā turnīrā cīnās bez uzvarām.

$d_id=36; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!